To je to što me zanima!

U Saudijskoj Arabiji vikend prebačen na petak i subotu

Saudijska Arabija je zadnja članica Zemalja arapskog zaljeva koja je promijenila dane vikenda s četvrtka i petka, na petak i subotu. Oman je to uveo prošli mjesec
Vidi originalni članak

Saudijski kralj Abdulah bin Abdulaziz al-Saud je dekretom odredio kako će se vikend prebaciti na petak i subotu, pišu Arab News.

Namjera te odluke je zaštititi javne interese, približiti radni tjedan bliže onom u ostalim zemljama, ispuniti regionalne i međunarodne obveze, kao i približiti radno vrijeme državnih institucija onom u međunarodnoj zajednici. 

Saudijska Arabija je zadnja članica Zemalja arapskog zaljeva koja je promijenila dane vikenda s četvrtka i petka, na petak i subotu. Prije nje su to učinili Bahrein, Kuvajt, Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati. Oman je promjenu vikenda uveo prošli mjesec. 

U vodećoj arapskoj zemlji će sve vladine i financijske institucije početi primjenjivati ovaj dekret od 29. lipnja , škole i sveučilišta će početi s primjenom od početka nove nastavne godine.

Ministarstvo rada je izjavilo kako će petak biti jedini neradni dan za privatni sektor. 

- Pomak od dva neradna dana za privatni sektor je još uvijek pod razmatranjem Vijeća Shoura - izjavio je glasnogovornik Hattab Al-Anazi.


Idi na 24sata

Komentari 4

  • inter11 25.06.2013.

    Ma nema sta to je demokracija na koju se treba,o ugledat!

  • adrijana_volim_te 24.06.2013.

    Novcano Saudijska Arabija nije jaca od ne pokradene Hrvatske, sad jesu financijski jaci za to jer smo pokradeni!

  • Sicma 24.06.2013.

    Jbt imaju para ubiše se od dosade..zagovaraju ratove, druze se zidovima, skrtare na parama itd..

Komentiraj...
Vidi sve komentare