To je to što me zanima!

U siječnju je u inozemstvo otišlo raditi 810 Hrvata

U Njemačku je otišlo u siječnju ove godine 810 Hrvata. U Italiji ih radi 25.000, a ilegalno ih je još toliko. Slovenija trenutno ne zapošljava strance
Vidi originalni članak

Samo u siječnju 810 je Hrvata otišlo raditi u Njemačku, piše Večernji list. Njemačka je jedina država s kojom Hrvatska ima međudržavni sporazum te se posredovanjem državnih burzi svake godine zapošljava oko 5.000 nezaposlenih u poljoprivredi, građevini, ugostiteljstvu i bolnicama. U Italiji radi oko 25.000 Hrvata, a procjenjuje se da ih je ilegalno još toliko. Slovenija je zaustavila zapošljavanje stranaca jer su njezini radnici bez posla. Na portalu Moj posao kažu da su prošle godine objavili 188 oglasa za radno mjesto izvan Hrvatske dok je 2008. godine objavljeno 406 mjesta. Najviše su se tražili radnici u Crnoj Gori i u Njemačkoj i to u turizmu,prodaju i brodogradnji. U prva dva mjeseca ove godine objavljeni su oglasi za posao u Afganistanu, Njemačkoj i Arapskim Emiratima. U Afganistanu se traže ljudi u logistici i zaštiti, a u Arapskim Emiratima stručnjaci za elektroniku i zaštitu. Austrijske su novine također objavile da im nedostaje 15.000 radnika.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Leticia 10.03.2010.

    nisu svi koji ne rade neradnici,ako imas faks oces konobarit ne zele te prekvalificiran si, posla u struci il nema il nemas dovoljno iskustva-nisi kvalificiran..penzionera ima zato sto su ljude radije s 45,50 slali u mirovine nego da priznaju da nam raste broj nezaposlenih..oslo je ovo davnih dana sve kvragu..pisano je puno puta, al jos jednom;svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje!!!!

  • vekiii 10.03.2010.

    svi odoše a ja osta...

  • drug Tito_1 10.03.2010.

    to je tek početak, mo je mlad pametan i obrazovan ovdje nema što tražit!

Komentiraj...
Vidi sve komentare