To je to što me zanima!

Tjelohranitelji imali problema s Merkel: Svi su je grlili i ljubili

Njemačka kancelarka je u četvrtak posjetila Sarajevo. Sastala se s političarima, a onda je posjetila Galeriju 11/07/95 i postavku posvećenu genocidu u Srebrenici
Vidi originalni članak

U sklopu svoje balkanske turneje, njemačka kancelarka Angela Merkel doputovala je u četvrtak u jednodnevni posjet Sarajevu.

Na sarajevskom aerodromu dočekao ju je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, dok ju je na svečanom dočeku pred Parlamentom BiH dočekao predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić. 

Nakon svečanog dočeka Merkel se sastala sa Zvizdićem, potom je upriličen sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. Nakon tog sastanka Merkel je posjetila i Galeriju 11/07/95 i postavku posvećenu genocidu u Srebrenici. Kada je dolazila pred Galerijom je bilo tek nekoliko slučajnih prolaznika, međutim kako se proširila vijest da je njemačka kancelarka tu, građani su se počeli okupljati kako bi je vidjeli. Nakon pola sata Merkel je izašla i dočekali su je pljesak i ovacije, pa je odlučila zanemariti stroge sigurnosne protokole, maknula ruku jednog od članova osiguranja i ušla među građane, rukovala se s njima, fotografirala, a neki su je grlili i ljubili. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • jabbar 09.07.2015.

    "Jel' Sarajevo gdje je nekad bilo?"

  • mariocalabrese 09.07.2015.

    Jako dvolican narod Bosanci za vrijeme Juge bii su najvece komunjare i udbasi, za vrijeme gradjanskog rata najveci nacionalisti i zlocinci tko vas ne zna skupo bi vas platio-

  • tea5555 09.07.2015.

    Koje dodvoravanje, u Bosni nije običaj ljubiti kod pozdrava, ne znam što glume sada...

Komentiraj...
Vidi sve komentare