To je to što me zanima!

U Skopju izbili veliki sukobi zbog metalnog križa od 55 m

Pravoslavni kršćani u Skopju su se sukobili s makedonskim Albancima na lokaciji na kojoj će biti podignut križ. Policijske snage razdvajale su grupe koje su ih gađale kamenjem
Vidi originalni članak

Nekoliko policajaca je ozlijeđeno kada su se pravoslavni kršćani sukobili s makedonskim Albancima u Skoplju zbog podizanja 55 metara viskog metalnog križa, izvijestili su u subotu mediji.

Stotine pravoslavnih kršćana pokušale su otjerati makedonske Albance koji su se okupili u petak kasno navečer na lokaciji na kojoj će biti podignut križ.

Snažne policijske snage razdvajale su dvije strane, a one su ih gađale kamenjem.

Ogroman križ je odgovor na velikog dvoglavog orla, nacionalni simbol Albanije, koji je podignut u drugoj četvrti Skoplja. Već je prije bilo sukoba zbog toga.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • biberrr 08.03.2016.

    Makedonci su malo pretjerali,hahaha,križ od 55 metara? Očekujem da Albanci uzvrate polumjesecom od 65 metara,kad tad.

  • Miloš Milosavljevic 07.03.2016.

    Ko misli da je 13000 izbeglica na granici Makedonije i Grčke i sukobi u Skoplju slučajnost, taj stvarno nije normalan

  • nogometas24 06.03.2016.

    Albanci genocidna nacija Albanija i Kosovo su 98 posto zive samo albanci.zasto zato ja mislim da tamo gdje su oni u vecini manjina nema sta da trazi. dok albanci masovno traze neka prava od preseva,u grckoj , makedoniji , crnoj gori, da ne zaboravim u svicarskoj , albanci gdje god stignu izvjese svoju zastavu i to je po njima albansko to vrijedi za sve nevedene i ne nevedene zemlje covjek moze samo da se cudi. kao sto sam rekao tu gdje albanac ima glavnu rijec mozes samo da budes sluga ako si neke druge nacije ili vjere . bas zato mi se ogadila hrvatska obala sto nemogu doci u hrvatsku na more a da ne idem kod nekog sipka u restoran pfuj bljak

Komentiraj...
Vidi sve komentare