To je to što me zanima!

U Skoplju više od 100 ranjenih, zastupnici su skakali s galerije

Prosvjednici su ušli u zgradu makedonskog parlamenta, nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasovali za izbor Talata Xhaferija, za predsjednika parlamenta
Vidi originalni članak

Članovi  pokreta "Zajedno za Makedoniju" upali su u četvrtak navečer u makedonski parlament i vikali "Ovo je puč". Nezadovoljni izborom Talata Džaferija iz albanske partije DUI za predsjednika Sobranja, prosvjednici su prekinuli sjednicu, nastao je kaos, u kojem su razbijene glave lideru SDSM Zoranu Zaevu i zastupniku te stranke Damjanu Mančevskom, teško je ozlijeđen zastupnik Alijanse za Albance Zijadin Sela, a ozlijeđeno je i više od 100 ljudi.

Policija je nakon nekoliko sati istjerala prosvjednike iz skupštine, koji su odlučili da će noć provesti ispred Sobranja.


Liječnici su rekli da je ozlijeđeno 45 ljudi, među kojima su i trojica policajaca i zaštitara, a četvorica su zadržani na liječenju. Makedonska policija navodi da je ukupno ozlijeđeno 102 ljudi, uključujući trojicu zastupnika i 22 policajca.
Jedan je zaštitar da bi se obranio od prosvjednika i smirio ih potegao pištolj, ali je usprkos tome u izbila je tučnjava. Pred nadiranjem prosvjednika, novinari i pojedini zastupnici koji su bili na prvom katu pokušali su se spasiti skakanjem s galerije. Reuters piše da je Zaev lakše ozlijeđen. 

Idi na 24sata

Komentari 108

  • Spartanac 28.04.2017.

    Tako je

  • Yugonostalgicar 28.04.2017.

    Gledajte i tipkajte hrvatici i cudite se samo

  • ilmare 28.04.2017.

    "Kao što eta e časa pna so vinoooo, tak moeto moje srce polno jadoviiiii .... " Kad se " skupi " u prsima ,mora kad tad buknuti to nezadovoljstvo van. Al' žalosno kome to ide n ruku. Onima ,koji naoružavaju i koji očekuju rat na Balkanu,

Komentiraj...
Vidi sve komentare