To je to što me zanima!

U Sl. Brodu alarmantno stanje: Visoka koncentracija benzena

Zadnjih šezdesetak sati satna koncentracija benzena imala je najveći iznos od 39,3 µg/m3, što je čak osam puta više od gornje vrijednosti na godišnjoj razini (5 µg/m3)
Vidi originalni članak

Zadnjih šezdesetak sati u Slavonskom Brodu su evidentirane alarmantne satne koncentracije benzena i to s najvećim iznosom (satnom koncentracijom) od 39,3 µg/m3, što je skoro osam puta više od gornjih vrijednosti na godišnjoj razini (5 µg/m3), javlja u četvrtak Sbplus. Osim toga izmjerene su i vrlo visoke koncentracije lebdećih čestica PM 2.5 i iznad 220 µg/m3. To je devet puta više od gornjih vrijednosti na godišnjoj razini (25 µg/m3). 

O tome jedno vrijeme nitko nije mogao biti informiran jer se pokvario prijenos podataka Ministarstva zaštite okoliša. Tek nakon što su kvar otklonili, stanovnici Slavonskog Broda su mogli vidjeti da je koncentracija na Badnjak bila iznad 30 µg/m3 i to prijepodne i navečer, te na Božić navečer u kontinuitetu čak šest sati. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • PapaŠtrumpf 28.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • WOMANIZER 28.12.2012.

    ajde ljudi prestanite lagat sve nas i cijelu državu, ako MINISTAR kaže da je sve u redu, onda je tako i NIKAKO drukčije!

  • fruits 28.12.2012.

    Ma sad za novu godinu uzet zolju pa nek bude vatromet....

Komentiraj...
Vidi sve komentare