To je to što me zanima!

U Slavoniji će izgraditi retencije: Obilne kiše napravile su veliku štetu, a realizacija je dug proces

Obilne padaline, 80 litara kiše po četvornom metru, u nedjelju su poplavile to područje i napravile veliku štetu. Stručne službe i dalje rade na uklanjanju posljedica nevremena.
Vidi originalni članak

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u dogovoru s Hrvatskim vodama izgradit će osam retencija za buduću prevenciju poplava, potvrdila je za županica Antonija Jozić nakon sastanka stožera koji je u ponedjeljak raspravljao o posljedicama nedjeljnih obilnih oborina na područu Požeštine.

- Zajedno s gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem razgovarali smo o izgradnji osam retencija na području iznad Požege. Jedna retencija bila bi na lokaciji "Nakop", dvije retencije na lokaciji "Pakao", jedna retencija na lokaciji "Komušanac" i četiri retencije na lokaciji "Vučjak". Tijekom sljedećih mjesec i pol dana Hrvatske vode odradit će sve preduvjete za raspisivanje natječaja za izradu idejnog projekta za ishođenje lokacijske dozvole - rekla je za Hinu Jozić.

Obilne padaline, 80 litara kiše po četvornom metru, u nedjelju su poplavile to područje i napravile veliku štetu. Stručne službe i dalje rade na uklanjanju posljedica nevremena.

- Nažalost imamo i nekoliko klizišta koja su učinila također veliku štetu i probleme s pitkom vodom u prigradskim naseljima što će biti riješeno tijekom dana - izvijestio je na sastanku načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ferdinand Troha.

Potok 'Pakao' posebno pravi probleme stanovnicima Vidovaca koji su jučer obišli članovi stožera i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Podsjetila je i da je dug postupak do realizacije ovog plana, ali da je to jedini pravi put za kvalitetno preveniranje budućih šteta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare