To je to što me zanima!

U Sloveniji otkrili salmonelu u piletini iz Hrvatske, obavijest stigla tek nakon dva tjedna

Ističe se i kako zaliha potencijalno zaraženog mesa u ovom trenutku vjerojatno više nema na tržištu. Nije poznato jesu li krilca na vrijeme povukli iz prodaje
Vidi originalni članak

U pilećim krilcima u Sloveniji otkrivena je salmonela, a zemlja porijekla je Hrvatska, navodi se u izvještaju Europskog sustava za brzo uzbunjivanje u prometu hranom (RASFF).

RASFF navodi da je meso kontaminirano bakterijom uzorkovano 23. kolovoza te da je rizik od konzumacije ozbiljan. 

CRIJEVNE VIROZE Trovanje hranom je ljeti češće: Salmonela se javi 12 sati nakon zaraze, a evo kako je spriječiti

Ističe se i kako zaliha potencijalno zaraženog mesa u ovom trenutku vjerojatno više nema na tržištu. Nije poznato jesu li krilca na vrijeme povukli iz prodaje ili su bila konzumirana.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • camargue 06.09.2023.

    Bila su sigurno konzumirana, krila su namirnica koja se zbog povoljne cijene lako i brzo proda. Teško da ima ikakve opasnosti po zdravlje konzumenata jer se krilca ne jedu sirova već se peku, pohaju ili kuhaju. Već na 60 C počinje eliminacija Salmonelle, na 80 C u roku od nekoliko minuta nema više traga mikroorganizmu.

  • 69bobo 06.09.2023.

    Interesantno. Salmonela obožava hr pile.

  • turbo mega ultra 06.09.2023.

    pa trebalo je prodati zalihe

Komentiraj...
Vidi sve komentare