To je to što me zanima!

U slovensku tvrtku dužnu milijune postavili bombu

SLOVENIJA: Građevinsko poduzeće Vegrad iz Velenja dužno je milijune eura podizvođačima, a zaposlenici nisu dobili plaće još od svibnja...
Vidi originalni članak

Policija je potvrdila da je u upravnoj zgradi slovenskog građevinskog poduzeća Vegrad iz Velenja u srijedu otkrivena eksplozivna naprava. Djelatnik je dojavio policiji za bombu u 6.30, a u zgradi je tada bilo desetak ljudi. Policija i vatrogasci ogradili su zgradu i evakuirali zaposlene. Posebna ekipa policijskih pirotehničara iz Ljubljane deaktivirala je eksplozivno sredstvo nešto poslije deset sati ujutro. Prema neslužbenim podacima radilo se o ručnoj bombi postavljenoj u vratima zgrade. Dugogodišnja direktorica Vegrada Hilda Tovšak u ponedjeljak je dala ostavku. Prije toga predložila je da se provede postupak prisilne naplate kako bi vjerovnici dobili petinu potraživanja. Ostavka je slijedila nakon višemjesečnih javnih kritika. Vegrad je podizvođačima dužan nekoliko stotina milijuna eura, a većina od 1700 zaposlenika nije dobila plaću od svibnja. Budući da poduzeće nije u stečaju zaposleni ne mogu dobivati ni pomoć s burze rada.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ulterius 01.09.2010.

    Radio prije par godina u Vegradu kao hrvatski bauštelac,a onda sam došao pameti i sada radim u hrvatskoj za dobru redovnu plaću administratorsko/politički posao,Hrvatska je najbolja država samo ako niste pacijent.

Komentiraj...
Vidi sve komentare