To je to što me zanima!

U Splitu i u okolici voda iz vodovoda i dalje nije za piće

Mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi za područje Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Segeta i Okruga s obzirom na činjenicu da je parametar 'mutnoća' i dalje blago povećan
Vidi originalni članak

Današnji rezultati analize vode za područje Grada Splita i okolice pokazuju da je parametar "mutnoća" i dalje blago povećan iznad dopuštene vrijednosti što znači da mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi, priopćeno je u utorak ujutro iz splitskog Vodovoda.

Kako se navodi u kratkom priopćenju, parametar "mutnoća" je u opadanju i normalizacija se uskoro očekuje.

"Uredni su i svi mikrobiološki rezultati kao i svi fizikalno-kemijski pokazatelji. Koncentracija rezidualnog klora je također uredna. Mjera preporuke prokuhavanja vode prije pića ostaje na snazi za područje Splita, Solina, Kaštela, Trogira, Podstrane, Segeta i Okruga s obzirom na činjenicu da je parametar 'mutnoća' i dalje blago povećan iznad dopuštenih vrijednosti," stoji u priopćenju.

Danas je već četvrti dan zaredom da Splićani i stanovnici okolnih gradova zbog mutnoće ne smiju koristiti vodovodnu vodu za piće.

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ljubica ljubičica_1 20.12.2017.

    Pa nije baš takva.

  • Filozofčina 19.12.2017.

    S filozofske točke gledišta usudio bih se reći kako većini Dalmatinaca teže pada činjenica kako zbog zamućene vode neće moći guštati u bevandi nego ih je briga za vodu kao vodu.

  • FJAKA 19.12.2017.

    "bilo" u vodovodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare