To je to što me zanima!

U srijedu se zatvaraju 43 suda: 'Sada ćemo imati bolju uslugu'

Cilj reforme je smanjiti broj predmeta. U srijedu se tako zatvaraju 43 općinska suda, a s 1. srpnjem i 39 prekršajnih sudova. Broj sudaca neće se smanjivati
Vidi originalni članak

Građani mogu očekivati jednostavnije rješavanje svojih predmeta na sudu, objasnio je ministar pravosuđa Orsat Miljenić reformu kojom će se drastično smanjiti broj sudova u zemlji. Naime, od srijede s radom prestaju 43 općinska, a s 1. srpnjem i 39 prekršajnih sudova.

- Cilj je smanjiti broj predmeta na sudu pa će tako trebati i manje ljudi, prvenstveno rukovoditelja. Građani mogu očekivati jednostavnije rješavanje svojih predmeta na sudu - optimistično je za HTV rekao Miljenić. Dodao je kako manji broj sudova ne znači i manji broj sudaca.

- Svi suci po Ustavu mogu raditi do 70. godine tako da je to kategorija koja se ustavno neće dirati - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • najiram 10 01.04.2015.

    još jedan partijski plan sa šupljeg u prazno....nikako da otpuste 60% birokracije i smanje plače birokratima plaću na 1800 kuna...a ne mogu to jer to je njihovo biračko tijelo....

  • Milky way 01.04.2015.

    "Gradjani mogu ocekivati jednostavnije rjesavanje ...", Zanima me kada ce gradjani moci sa strane sudaca ocekivati pravednija rjesavanja presuda od strane sudaca. Trebali bi svi suci prolaziti na godisnjoj razini kompletne psiholoske I intelektualne sposobnosti , a pored toga bi im uvela I stroge unutarnje kontrole na njihovu potkupljivost , nelojalne I krajnje skandalozne presude kojima smo iz dana u dan svjedoci . Te da im se u slucaju dokazane krivnje oduzimaju licence , a ne da gamad do svoje sedamdesete godine bude zasticena poput vukova koji slobodno mogu klati ovce .

  • dkmjnn 01.04.2015.

    Više od sto godina znala su se sjedišta općinskih, okružnih trgovačkih i prekršajnih sudova, a unazad 20-tak godina sve su to isprevrtali, mijenjali, izmišljali toplu vodu, da bi se sad opet vratili gotovo na sami početak. A rezultati i dalje nikakvi. Bolje da više pažnje poklone kontroli sudaca i sudovanja, nego što gube vrijeme na raznorazne reorganizacije. Nije bit u kvantiteti nego u kvaliteti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare