To je to što me zanima!

U Starom Gradu na Hvaru žele mir: Zabranili izgradnju hostela

Ne želimo da nam se dogode probleme kakve imaju u Novalji ili naši kolege u Hvaru u kojima se razvio party turizam, rekao je gradonačelnik Antonio Škarpa
Vidi originalni članak

U Starom Gradu na Hvaru više se neće moći graditi niti uređivati postojeće nekretnine za potrebe hostela. Tako je odlučeno u trećim izmjenama i dopunama prostornog plana Starog Grada.

- Ne želimo da nam se dogode probleme kakve imaju u Novalji ili naši kolege u Hvaru u kojima se razvio party turizam. Stari Grad je mjesto sa 2400 godina starom poviješću i kulturom, uži centar je pod UNESCO-ovom zaštitom i mi smo na vrijeme odlučili intervenirati kako bismo turizam usmjeravali prema kulturnom turizmu i turizmu visoke kvalitete - kazao je za Jutarnji list gradonačelnik Antonio Škarpa.

- Postojećih 200 ležajeva u hostelskom tipu smještaja, zaključili smo, sasvim je dovoljno za našu destinaciju - napomenuo je Škarpa, dodavši da Stari Grad dosad nije pucao pod pritiskom hostelskog tipa gostiju, ali žele djelovati preventivno jer bi potencijalnu štetu za destinaciju naknadno bilo vrlo teško regulirati.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 16

  • x00x 30.10.2018.

    slazem se...potjerati sve turiste a dovesti sirijce...oni ne partijaju

  • fredaster 30.10.2018.

    Tako je i nadajte lopovima da se bogate i upropaste cijeli otok!

  • _l_ 30.10.2018.

    okrenite se gay turizmu

Komentiraj...
Vidi sve komentare