To je to što me zanima!

U subotu dar uz 24sata: Posebni prilog o 30 godina priznanja samostalne i neovisne Hrvatske

Svi čitateljima 24sata povodom 30. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske darujemo specijalni prilog na 64 stranice. Uđite u vremeplov 24sata i provest ćemo vas kroz najvažnije događaje u 30 godina samostalnosti
Vidi originalni članak

Današnji dan - 15. siječnja 1992. - bit će zlatnim slovima uklesan u cijelu, četrnaeststoljetnu, povijest hrvatskog naroda na ovome prostoru, za nas svetom tlu između Mure, Drave, Dunava i Jadrana. Nakon što je proglasila svoju samostalnost i suverenost, i raskinula svoje državno-pravne veze s bivšom jugoslavenskom državnom zajednicom, Republika Hrvatska postigla je i međunarodno priznanje svoje neovisnosti.

Tim se riječima na HRT-u predsjednik Republike Hrvatske Franjo Tuđman obratio naciji nakon što je Hrvatsku 15. siječnja 1992. kao samostalnu i suverenu državu priznalo 12 zemalja tadašnje Europske zajednice, te brojne druge države.

Svi čitateljima 24sata u subotu povodom 30. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske darujemo veliki specijalni prilog na 64 stranice '30 godina ponosa i slave'. Uđite u vremeplov 24sata i provest ćemo vas kroz sve najvažnije događaje u 30 godina samostalne Hrvatske prezentirane na specijalno dizajniranim naslovnicama 24sata za svaku godinu i popratnim esejima u kojima vas vodimo kroz tadašnju političku scenu, afere, zvjezdane trenutke, sportske uspjehe te šokantne tragedije. Donosimo vam podsjetnik na ono o čemu se pričalo, kako se živjelo, što nas je zabavljalo a što rastužilo...

U subotu ne propustite posebno izdanje 24sata, a u nedjelju vam darujemo enigmatski prilog Bingo specijal s najtežim križaljkama u Hrvatskoj. 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata