To je to što me zanima!

U sudaru glisera i brodice kod Rijeke nestao je jedan čovjek

U sudaru glisera i brodice milju od obale u uvali Preluk oko 23 sata nestao je jedan čovjek. Na mjesto nesreće izašli su djelatnici Lučke kapetanije i pomorske policije
Vidi originalni članak

U sudaru glisera i brodice milju od obale u uvali Preluk kod Rijeke u četvrtak oko 23 sata nestao je A.K. (28) s područja Dobrinja na otoku Krku. Mladića još uvijek traže, a u potragu je uključen brod 'Vid' riječke lučke kapetanije, plovilo policije, vatrogasci, nekoliko privatnih brodica te zrakoplov tvrtke 'Krila Kvarnera' koji pretražuje akvatorij. 

Nesreće je bila oko 500 metara od obale, a prijavio ju je vozač glisera D.L. (35) iz Matulja. 

Na brodici su se nalazila četiri muškarca od 24 do 29 godina. Ozlijeđeni 28-godišnjak s Viškova prevezen je u KBC Sušak.

Od Darka Glažara, kapetana Lučke kapetanije u Rijeci, doznajemo kako je brodica prilikom sudara bila neosvijetljena, a vidljivost jako slaba. 

- Činimo sve kako bi nestalog čovjeka što prije pronašli. Okolnosti nesreće još uvijek se utvrđuju - priopčio je kapetan.

Gliser duljine šest metara i brodica duljine 4.5 metara kojoj je oštećen lijevi krmeni bok, otegljeni su u riječku luku gdje se obavljaju istražne radnje.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Dadohektor 26.08.2011.

    Vlasnik sam jedrilice od 8 m i moram priznati da mi se nije uopće ugodno voziti morem nakon svih ovih događaja u poslijednje vrijeme. Ne volim glisere koji ludiraju po moru ali ovaj put gliser nije uopće kriv ako je članak točan. Glisirao je milju od obale a barka je bila neosvijetljena! mislim da bi trebalo ipak zabraniti glisiranje noću!

  • rokyri 26.08.2011.

    vidi se da neznaju neki o ćemu se radi, nije brodica već je barka i to bez svijetla što po noći nema teorije da se vidi, i nije uvijek gliser kriv, kako ga je mogao izbjeći ako ga ne vidi, ja sam prije par dana jednog jedva izbjego a bijo je bez svijetla a ja po propisu upaljena navigacijska svijetla, prošao sam 2 do 3 metara od njega a da mi nije svijetlijo niti baterijom NIŠTA imao je sreće što sam vidijo nešto crno ( njega ) i da sam odmah skretao inaće bi bila katasrofa, po ovome gliser nije kriv imao je svijetla i bijo je udaljen najmanje 300 metare od obale a on je bijo 1 milju od obale.

  • king1313 26.08.2011.

    da li čitate što piše,brodica je bila neosvijetljena i zašto bi sad gliser bio kriv,to je postalo pravilo kao što je na cesti uvijek kriv motorist a ne auto.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare