To je to što me zanima!

U sukobu ljevičara, neonacista i policije više od 40 ozlijeđenih

Zapaljeno je osam većih policijskih vozila i dva automobila. Na ulice je izašlo više od tisuću policajaca, a podršku im je pružao i helikopter. Privedeno je oko 700 ljudi
Vidi originalni članak

Tijekom žestokih sukoba između neonacističkih prosvjednika i skupina krajnje ljevice u njemačkom Hamburgu ozlijeđeno je više od 40 ljudi. Uhićeno je ukupno 700 ljudi. Ukupna šteta procjenjuje se na 1,5 milijuna eura. 

Huligani su u subotu napali policajce kamenjem, bocama i molotovljevim koktelima, a policija je uzvratila vodenim topom i suzavcem. Zapaljeno je najmanje osam većih policijskih vozila i dva automobila. Na ulice je izašlo više od tisuću policajaca, a podršku iz zraka im je pružao helikopter, prenosi The Local.

Sve je počelo neonacističkom paradom nazvanom "Dan njemačke budućnosti", na kojoj se okupilo oko tisuću skinheadsa krajnje desnice. 

U protumarš su krenuli i antifašisti. Njih oko 10.000 okupilo se protiv neonacista ispred gradske vijećnice, pod sloganom "Hamburg pokazuje svoje prave boje". Postavili su kontejnere za smeće kao barikade kako neonacisti ne bi mogli proći i potpalili vatru. Potom su pirotehničkim sredstvima zasuli policiju i neonaciste, gađajući ih još i kamenjem i bocama. U sukobima je ozlijeđeno je 38 policajaca.

Idi na 24sata

Komentari 245

  • VUkodlak_1 06.06.2012.

    njemacki nacionalizam ponovno raste tj fasizam,ono sto nisu 1941 putem rata sada ce ekonomski da slome cijelu evropu pa im danas sutra nece biti tesko ni ratnim putem sve da uzmu jel bit ce toliko jaki i imat ce toliko saveznika da ce ovaj puta uspjeti u namjerama da uzumu sveeeee.

  • user_112912 06.06.2012.

    našao sam se u austriji točnije u grazu prije kojih desetak godina mislim da je bio velika povorka povodom furerovog rođendana stajao sam sa rođakom i pričao po naški nekolicina nas je malo promatrala al kad su shvatili da smo HRVATINE tako smo se oblokali sa njima ko svinje svaka im čast

  • BorisJalovičar 04.06.2012.

    dudo vrijeme je da progledaš. partizanska eskadrila je davno snimljena, brus li je davno umro isto kao i ćopavi tito. ipak... Bruce Lee je bio i ostao legenda svog naroda, dok kosti podmetnutog čerkeza trunu u kući cvijeća u zemlji u kojoj četnik postane predsjednik. neredi u njemačkoj nisu posljedica hira balavaca, nego povjesna reakcija koja čeka između ostalih i hrvatsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare