To je to što me zanima!

U Tisnom su se utrkivali za pokojnog magarca Omera

Favorit ovogodišnje utrke na Murteru bio je Omer, on je poginuo u prometnoj nesreći. Najbrži su bili Zagrepčanka Mia Lučić i magarac Miško
Vidi originalni članak

Hrvatska je prvak svijeta! U konkurenciji 12 magaraca i jahača iz 12 država na 5. Međunarodnoj utrci tovara u Tisnom na Murteru pred 10.000 gledatelja u subotu su naslov za Hrvatsku osvojili Zagrepčanka Mia Lučić i tišnjanski magarac Miško.
- Na Jarunu i Zagrebačkom hipodromu već petnaest godina jašem konje, a s magarcima sam se prvi put srela u Tisnom. Nisam se usudila ni sanjati o naslovu svjetskog prvaka, ali Miško i ja sprijateljili smo se poslije prvog pogleda i to prijateljstvo donijelo nam je pobjedu - rekla nam je slavodobitnica.
Budući da je favorit ovogodišnje utrke, magarac Omer, koji je trebao trčati za Hrvatsku, 7. srpnja poginuo u prometnoj nesreći, nitko nije računao na pobjedu, ali svi su se nadali. Tako je Miška i Miju na tišnjanskom trkalištu bodrio i kornatski heroj Frane Lučić, koji je prije utrke hrvatsku jahačicu i trenera savjetovao o magarećoj psihologiji. Pokojni magarac Omer bio je najbrži magarac u Dalmaciji i godinama je odnosio naslov prvaka na utrkama u Tisnom, Jezerima, Tribunju, Pirovcu i Primoštenu. S njim se u brzini mogla mjeriti samo magarica Rajka dok ju je jahao Kninjanin Paško Perić Paica. Međutim, zbog nesportskog držanja njemu i Rajki u Tisnom su zabranili natjecanje. Zato je Paško svoju magaricu na utrku doveo pod lažnim imenom Chicholina. Jahao ju je Brazilac Jasko Jahja, ali začudo, nisu uspjeli kvalificirati se u finale.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • baloomba 08.08.2010.

    ne znači uvik da je loše s konja na magarca,to je dokazala i svijetka prvakinja...

  • karter 08.08.2010.

    Mnogo dobra ova Mija! Inače, stranci se redovno zgražaju kad gledaju ove utrke magaraca. Maltretiranje životinja.

  • Nančer 08.08.2010.

    Bog mu da pokoj ;))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare