To je to što me zanima!

U Tovarniku i ove godine voćne rakije, divovske bundeve, likeri

Na dvodnevnom Festivalu u Tovarniku će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina, a održati će se i slikarska kolonija
Vidi originalni članak

U petak i subotu, 29. i 30. rujna, u Tovarniku se održava tradicionalni, 12. po redu Festival voćnih rakija, likera i pekmeza koji se od ove godine zove Tovarnički jesenski festival. Održat će se u centru Tovarnika na prostoru malonogometnog igrališta.

Na njemu će izlagati stotinjak izlagača, a očekuje se preko 5 tisuća posjetitelja. 
- I ove godine U sklopu Festivala održavaju se brojna natjecanja kao što natjecanje za najtežu bundevu, natjecanje za najdužu tikvu, natjecanje za najbolje skuhani zeleni grah i natjecanje za najbolje skuhani pekmez. Naravno tu su i novčane nagrade. Za najbolji pekmez je nagrada 3 tisuće kuna a za najtežu bundevu 7 tisuća kuna - kazao nam je Marinko Beljo, predsjednik odbora za provedbu festivala.

Ove godine, naglasio je, osim izlagača iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, po prvi put dolaze i izlagači iz Njemačke.

Najteža izvagana bundeva na festivalu je imala 630 kilograma.

Za sve sudionike i posjetitelje osiguran je besplatan ručak – kuhani grah. U večernjim satima kulinarska atrakcija – vol s ražnja po pristupačnim cijenama.

Posjetitelje očekuju koncerti Sinova ravnice i Colonie te nastupi brojnih KUD-ova.

Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema, ističu organizatori, govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 28.09.2017.

    GMO?😕😂😅

  • purgerica prva 27.09.2017.

    Što vam je plodna hrvatska zemlja! Nije čudo što je mnogi pikiraju!

  • slatko volim 27.09.2017.

    Ove veeeelike bundeve izgledaju kao nacrtane, dok ovaj jadni vol na ražnju izgleda jezivo :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare