To je to što me zanima!

U tri čileanske regije gdje bukte požari žive i Hrvati: 'Dobro su, ali nije im lako, ne smiju izlaziti'

Čileanski predsjednik proglasio je dan žalosti, a istražuje se mogućnost da je požar bio podmetnut. Zahvaćeno je oko 50 tisuća hektara, a u tri regije pogođene požarom živi i oko 10 tisuća Hrvata
Vidi originalni članak

Šumski požari u Čileu i dalje bukte te je na snazi izvanredno stanje. Poginulo je više od 50 ljudi, a za više od 200 ljudi se traga.

- Za deset minuta vatra je već bila ovdje. Bio je jaki dim nebo se zacrnilo, sve je bilo mračno... Vjetar je bio poput uragana. Bilo je kao u paklu - rekla je jedna stanovnica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čileanski predsjednik proglasio je dan žalosti, a istražuje se mogućnost da je požar bio podmetnut. Zahvaćeno je oko 50 tisuća hektara, a u tri regije pogođene požarom živi i oko 10 tisuća Hrvata.

BORBA S BUKTINJAMA Vatra prijeti naseljima u Čileu, požari se brzo šire. Najmanje je 50 mrtvih, mnogo je nestalih

- Ti stanovi i neboderi gdje žive Hrvati nisu opožareni. Nemamo podataka da je itko od Hrvata stradao, ali zapravo nije ni njima lako što od tog silnog požara od te silne vatre su se stvorili oblaci dima. To je izgledalo kao da su ti neboderi u oblaku. Ništa se nije vidjelo, sve su morali imati zatvoreno, još uvijek ne smiju izlaziti van. Policijski sat i izvanredno stanje i dalje traje - rekla je Mira Martinec, hrvatska veleposlanica u Čileu za RTL.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • SexyKisska 06.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU21.FUN

  • Magneto 05.02.2024.

    Ne smiju van usred požara? Šta sjede doma kao pilići u pećnici i čekaju da budu reš pečeni?

Komentiraj...
Vidi sve komentare