To je to što me zanima!

U Tunisu uhitili 33 člana obitelji odbjeglog predsjednika Alija

Švicarska vlada blokirat će sva sredstva koje bi Zin el Abidin Ben Ali mogao imati u toj zemlji. Francuska vlasti presrele su i opremu za interventnu policiju
Vidi originalni članak

Tuniška televizija je u srijedu objavila kako su uhitili 33 člana obitelji svrgnutog predsjednika Zin el Abidina Ben Alija. Sumnjiči ih se da su počini "zločine protiv Tunisa". Uhitili su ih pri pokušaju bijega, a u njihovim kućama našli su gomilu zlata i nakita. Trenutni vođa Fouad Mebazaa, nošen euforijom, najavio je potpuni raskid s prošlošću. Tuniško pravosuđe započelo je istragu zbog ilegalnog stjecanja imovine te ilegalnog iznošenja novca iz zemlje protiv svrgnutog predsjednika i njegove obitelji.

Švicarska vlada blokirat će sva sredstva koje bi Zin el Abidin Ben Ali mogao imati u toj zemlji, javlja Reuters. Francuski mediji prenijeli su u srijedu da su vlasti njihove zemlje presrele opremu za interventnu policiju, među kojom su pošiljke suzavca i neprobojnih prsluka. 

Pošiljka je zaustavljena u zračnoj luci Roissy Charle de Gaulle prošlog petka. Tada je Bena Ali pobjegao iz Tunisa u Saudijsku Arabiju. Ovaj tjedan iz zemlje je pobjegla i Ben Alijeva supruga, koja je sa sobom odnijela 1,5 tona zlata. Stanje u Tunisu polako se stabilizira, no situacija je još napeta. Ukinuli su policijski sat, a mnoge trgovine započele su s radom. 

Američki diplomat Philip Crowley najavio je kako će SAD pomoći Tunisu da ostvari demokraciju. Dodao je kako privremena vlada mora organizirati istinsku tranziciju prema demokraciji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • viškovo 20.01.2011.

    svaka im čast.....a mi samo laprdamo a nitko neće na ulicu,valjda će doći i taj dan jer ovako se više namože,pred nosom nas pljačkaju a i dalje su na pozicijama

  • user_49141 20.01.2011.

    Odmah naše poslati na instrukcije

  • pernica 20.01.2011.

    evo na primjeru Tunisa možemo i mi NEŠTO NAUČITI, kako se riješiti LOPOVA koji nas pljačkaju u našoj državi....nek Švicarci provjere i račune od Smrnadera...sigurna sam da je u mnogim Evropskim zemljama otvarao račune!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare