To je to što me zanima!

'U Udbi sam bio Kolega, Sova i Dejan, ali bez mojeg pristanka'

Zlatko Bagarić je kao mladić se u lipnju 1974. Šeksu povjerio da on i njegov otac pripadaju ekstremnoj emigrantskoj organizaciji. Šeks je nakon toga otišao u Udbu i prijavio razgovor
Vidi originalni članak

Suočen s dokumentima iz arhiva, Vladimir Šeks priznao je novinaru Jutarnjeg lista - koji je objavio dokumente prema kojima je Šeks “otkucavao” mladog Zlatka Bagarića Udbi - da je imao kodna imena Kolega, Sova i Dejan, ali da nije bio suradnik nego su mu službenici SDS-a “pakirali”.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zlatko Bagarić, koji je kasnije kao kralj kockarnica likvidiran u Zagrebu, kao mladić se u lipnju 1974. Šeksu povjerio da on i njegov otac pripadaju ekstremnoj emigrantskoj organizaciji. Šeks je nakon toga otišao u Udbu i prijavio razgovor. Novinaru Jutarnjeg rekao je da su Bagarići bili pod pratnjom, i da se njihovi razgovori snmaju, pa je vjerovao da je riječ o klopki. Zato je, kaže, da izbjegne klopku, prijavio Bagarića. U izvješću Udbe piše: “Zlatko je otvoreno nudio nekim licima koja su se nalazila na privremenom radu da stupe u organizaciju i da za fašističku organizaciju izvedu neku akciju u zemlji”. Bagarić se nakon toga našao pod pratnjom KOS-a, otvorena mu je tzv. početna operativna obrada JNA.

Šeks je izvijestio i o planiranju atentata na Tita u Austriji. 

Vladimir Šeks iz Hrvatskog državnog arhiva dobio je, nekim čudom, sve dokumente koje je novinar Jutarnjeg prije toga pogledao. U Arhivu nemaju objašnjenja kako je do toga došao.     

HRT je dobio u nedjelju navečer kratku izjavu Vladimira Šeksa.

- Ne želim komentirati navode Jutarnjeg lista koji su netočni, tendenciozni i manipulativni, a također ni lažljive, klevetničke tvrdnje Nikole Grmoje - rekao je Šeks. 

Šeksa brani Branimir Glavaš koji je između ostalog na Facebooku napisao da je to "ništa drugo do pokušaja teške kompromitacije Vladimira Šeksa kako bi se pritisnulo predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, da se stvarno distancira od Šeksa i udalji ga iz svoje blizine". 

Idi na 24sata

Komentari 241

  • Roccco 28.11.2017.

    Još 91 sam rekao da je on mutan tip.

  • cimerrr 27.11.2017.

    Ima li ijedan od najbližih Tuđmanovih suradnika da nije bio u UDBI ili doušnik UDBE?

  • opussave 27.11.2017.

    Da ne povjeruješ, Udbaš u vrhu HDZ-a. Po tome ispada da je HDZ slijednik komunističke partije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare