To je to što me zanima!

Rušenje počinje u utorak: Prvo uz obalu, a onda i u Zagrebu

Ministrica Mrak Taritaš je prethodno najavila da će se u prvom naletu uklanjati započete gradnje i bespravne zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje
Vidi originalni članak

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš u subotu je najavila rušenja bespravno sagrađenih objekata s kojima će se krenuti od utorka u okolici Zadra. Nije željela otkriti o kojim je objektima točno riječ jer će dio vlasnika tek ovog vikenda biti obaviješten. 

- Najprije će se rušiti uz more, ali i vrlo brzo prijeći na kopno, u Zagreb, gdje ima dosta bespravne gradnje - kazala je ministrica na Cvjetnom trgu gdje je dala potporu akciji Mladih HNS-a vezano za izgradnju stanova POS-a.

Ministrica je prethodno najavila da će se u prvom naletu uklanjati započete gradnje i bespravne zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje, a za koje do kraja prošle godine vlasnici nisu predali zahtjev za legalizaciju. U drugom naletu rušili bi se objekti koje se povremeno koriste, a u trećem oni u kojima se stalno živi. Riječ je o 10.752 objekta koja bi bila uklonjena u prvoj fazi rušenja. 


Idi na 24sata

Komentari 386

  • čegevara_1 18.02.2013.

    a šta drugo znaju??

  • omix 18.02.2013.

    kuce ili viletine koje su neki bezobraznici radili kraj samog mora i ogradili si plazu treba oduzet ili srusit,gadovi jedni,to nisu kuce gde zivi obitelj,to je biznis,ostale ako su u nekoj građ.zoni legalizirat--ja sam kupio kucu u istri kamenu koja je 200g ovde,2004 predam za dozvolu,jos nisam napravio,stalno neke zamke,ili komsije nedaju,a kuca tu bila sire od susjedove nemoze,u vis nemoze,bio na nacrtu jedan stari dio koji sam ja srusio,pitam ogu li napravit na istom mjestu novu-nemoze,nisi sliko,a na katastru ima,ucrtana---nemoze nisi sliko-da skratim,ja uzeo kredit 100,000kn,zena uzela 380,000 kuna,nemam vise ni para a dozvole jos nisam rijesio,mogu samo plakat,ova drzava nema vis4e svoju svrhu,ne sluzi nama nego mi sluzimo njima,odvratno,odvratno

  • biberrr 18.02.2013.

    Znači opet smo mi na moru prvi na udaru? Političari su zaboravili tko ih hrani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare