To je to što me zanima!

U Velebitskom kanalu našli mladog jelena kako pliva

Mladi jelen je najvjerojatnije bježao pred lovcima s Velebita te od straha skočio u more. Ribari su ga našli kako pliva u moru kod Sv. Marije Magdalene
Vidi originalni članak

Mladi jelen je bježući s Velebita, najvjerojatnije pred lovcima, skočio u more i plivao prema Pagu. U moru su ga ugledali otac i sin, Nikola i Jure Vukić. Plivao je pokraj njihovog čamca, dok su išli prema Sv. Mariji Magdaleni. Odlučili su mu pomoći te ga je Nikola pridržavao za rogove i ispod vrata dok je Jure vozio brod te su ga tako dovukli do obale. Nisu ga ukrcali u brod jer ih je bilo strah da ih ne potopi.
- Dovukli smo ga do kraja i izvukli ga na obalu, na sunce da se malo utopli. Tresao se jadnik, nije mu bilo lako. Poslije pola sata već smo se sprijateljili i milovali smo ga kao da nam je kućni ljubimac. Imao je tek tri paroščića, još sasvim mlad, priča Jure.
Dva ribara potom su pozvali veterinara, ali i Lovačko društvo Dijana za koje su pretpostavili da je jelen njihov.
- Međutim jelen se onda ustao i otrčao kao da mu baš ništa nije bilo. Pobjegao je na Velebit. Jure, lovac amater koji nikad nije bio u lovu, kaže kako jelen plivačku avanturu ipak ne bi preživio.
- Nagutao bi se mora i utopio, bio je više od 3 kilometra od kopna prema kojem se uputio. Pomogli smo mu, naravno, kao što bismo pomogli i čovjeku da smo ga našli u moru - zaključio je Jure.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • hogarko 01.03.2009.

    Lovci su duševno poremećene osobe,koji se iživljavaju na bespomoćnim životinjama.Zimi ih hrane da bi ih bogata strana i naša klijentela poslje iz zabave i objesti lovila.Jasno da se tu okreću veliki novci.

  • axlica 01.03.2009.

    jadna se životinja bacila u skoro pa sigurnu smrt samo kako nebi nekom kretenu njena glava završila na zidu a ostatak u želucu

  • Drenovci 28.02.2009.

    Kada mi dosadi biti čovjek ići ću u lovce,tako da mogu svoje frustracije liječiti na nemoćnim životinjama,,ali nikada sam..kada se skupi nas dvadeset pijanih i isfrustriranih muškarčina tada će nastradati ovakvi opasni jeleni.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare