To je to što me zanima!

Gotovina: Morali smo u rat, nismo ga željeli, ali bio je tu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Operacijom Maslenica HV je u tri dana, od 22. do 25 siječnja 1993. oslobodila bitne strateške točke zadarskog zaleđa Novsko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik
Vidi originalni članak

U Zadru se obilježava 22. godišnjica Vojno-redarstvene akcije "Maslenica '93" kojom je oslobođen veliki dio zadarskog zaleđa i ponovno spojen sjever i jug Hrvatske oslobođenjem Novskog ždrila te zračne luke Zemunik.

Tijekom prva tri dana akcije "Maslenica" poginulo je 19, a u daljnjem tijeku borbi s četničkim postrojbama ukupno 127 hrvatskih branitelja.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Obljetnica akcije Maslenica obilježava se polaganjem vijenaca kod Središnjeg Križa na zadarskom groblju, na spomen obilježju 3. Imotske bojne 4. gardijske brigade te Mimohodom svih postrojbi sa ratnim zastavama koje su sudjelovale u oslobađanju zadarskog zaleđa.

U crkvi Svetog Šime je misa za domovinu, a nazoče joj predsjednik Sabora Josip Leko i general Ante Gotovina.

"Ta je akcija bila naša zadaća"

General Ante Gotovina prisjetio se akcije Maslenica i rekao kako je to tako daleko, ali i da je dobro da je daleko rat:

– Živimo u miru, nadam se blagostanju u budućnosti. Morali smo to obaviti i to nam je bila zadaća. Rat nismo željeli, ali je bio tu i danas se sjećamo naših ljudi koji su dali živote i ugradili svoje zdravlje. Akcija Maslenica je bila jako važna operacija oružanih snaga. Udaljili smo neposrednu opasnost od Zadra i svih naselja duž obale sve do Šibenika. Spojili smo sjever i jug Hrvatske i to je bio početak kraja agresije – rekao je Gotovina.

Idi na 24sata

Komentari 114

  • scot 22.01.2015.

    srećom pa vi niste htjeli rat...

  • miko2312 22.01.2015.

    gotovina ajd ne izmisljaj. sad si ga smuljo da nisi mogo gotr

  • dugari 21.01.2015.

    iznad polja makova.....uvijek će živjeti hrvatski ratnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare