To je to što me zanima!

U Zagrebu je ozlijeđen čovjek, a diljem drugih županija građani bez struje. Pala stabla, fasade...

Jak vjetar u subotu je ostavio trag u brojnim županijama, od Osječko-baranjske do Krapinsko zagorske i Grada Zagreba, gdje je jedna osoba ozlijeđena, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite
Vidi originalni članak

U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112 na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć.

Centar je prijepodne zaprimio više dojava građana o padu stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

U Zagrebačkoj županiji do prekida u opskrbi električnom energijom došlo je području Prilipja, Pleševice i Zaprešića.

Isti problem zabilježen je na području Đakova, Našica i Belog Manastira, kao i na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana.

Županijski centar 112 Vukovar do 13 je sati zaprimio 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra, a Centar u Virovitici 30-ak.

O srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete dojave je dobio Županijski centar 112 Bjelovar, a onaj u Koprivnici i dojave o srušenim telekomunikacijskim stupovima.

Problemi u Karlovačkoj županiji 

U Karlovačkoj županiji u subotu u ranim popodnevnim satima bez struje je oko 1.500 potrošača, a s obzirom na to da vjetar jenjava, a kvarovi se otklanjaju, u Elektri Karlovac očekuju da će do 17 sati svi korisnici dobiti struju.

Problema ima svuda na prostoru koji održava karlovačka Elektra, u pa i u Zdenčini i Pisarovini u Zagrebačkoj županiji.

Kako je Hini rekao dežurni dispečer Željko Nekić, ponajmanje je problema u samom Karlovcu, no prekidi struje su i u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu, na slunjskom području u Taborištu, kod Generalskog Stola u Tonkovićima, na potezu od Bosiljeva do Vukove Gorice, te u Sjeničaku kod Vojnića, u Lasinji, u Bariloviću gdje su prekidi povremeni jer velikog kvara nema, ali je mreža nestabilna.

OLUJA HARA HRVATSKOM VIDEO Pogledajte kako je vjetar podigao krov na osječkoj tržnici

“Budu li se obistinile prognoze da će oko 16 sati vjetar stati i ako ne bude novih kvarova, ove na kojima sada radimo sanirat ćemo do oko 17 sati”, poručio je Nekić građanima.

Kako se doznaje u Centru 193, vatrogasci su u Goljakima kod Draganića ugasili požar jedne kuće i u Karlovcu jednog podruma, a intervenira se na uklanjanju grana ili porušenog drveća. Traje i akcija uklanjanja crijepa s krova s jedne kuće u Banjavčićevoj ulici, u samom starom centru Zvijezdi.

NEMA OZLIJEĐENIH Kaos u Zagrebu! Drveće padalo na aute. Problem s vjetrom i u Osijeku: 'Bila je baš jaka oluja'

Na karlovačkoj Hitnoj medicinskoj pomoći "sve je kao i obično vikendom", rekla je dežurna liječnica dodavši da prijava o ozlijeđenima u nevremenu nema.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Mare zauvijek protiv botova parizerasa 04.02.2023.

    Dan je prekrasan, da sutra nije prosvjed isla bih na more ali jbg...

  • 04.02.2023.

    Vidio Tokio, New York.... kakvo drveće, drveće je opasno, oni ne vole nas!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare