To je to što me zanima!

'U Zagrebu neće biti niti jedne odluke bez mišljenja javnosti'

Anka Mrak Taritaš je rekla kako bi htjela završiti mandat tako da u Zagrebu postoji sustav zbrinjavanja otpada koji funkcionira, da sva djeca imaju mjesta u vrtićima i 2/3 škola budu u jednosmjenskoj nastavi
Vidi originalni članak

Zagreb se treba ravnomjerno razvijati, promjene možemo donijeti svi zajedno, želim biti gradonačelnica svih, a ne samo pojedinih građana. Ne želim da mi itko stoji pred uredom jer ako nitko ne stoji pred uredom  to znači da Grad funkcionira. Promjene u Zagrebu su moguće. Mi ćemo 4. lipnja imati referendum želimo li promjene ili želimo da sve bude isto. Pozivam građana da izađu na izbore, rekla je u utorak na konferenciji za novinare Anka Mrak Taritaš, kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rekla je da će u prvih 100 dana krenuti rješavati sustav otpada te da će osnovati ured za kulturu i ured za promet.

- Promet je zastario i mora se rješavati, a ured za kulturu ćemo osnovati jer Zagreb mora postati grad kulture. Građani će sudjelovati u tome svemu zajedno i neće biti jedne odluke koja neće proći odluku javnosti. Mandat bih voljela završiti tako da imamo sustav zbrinjavanja otpada koji funkcionira i da mogu reći da smo pokrenuli projekt koji će biti gotov za 20 ili 30 godina  godina, a to je projekt Gredelja to je novi potencijal Zagreba. Također bih voljela da na kraju mandata nema više niti jednog djeteta koje nije dobilo mjesto u vrtiću i da 2/3 gradskih škola imaju jednosmjensku nastavu - rekla je Mrak Taritaš.

Rekla je kao nije normalno da ljudi u 21. stoljeću nemaju pitku vodu.

'Trg maršala Tita nije najveći problem u gradu'

Upitali su je što misli o preimenovanju Trga maršala Tita.

- Trg maršala Tita nije mijenjao ni Franjo Tuđman. Mislim da to nije najveći problem u gradu. Kad se o tome raspravlja to znači da  nemate druge teme - kazala je Mrak Taritaš.  

Idi na 24sata

Komentari 107

  • ZlatkoJurican 30.05.2017.

    Mediji pišu o slučaju Zagrepčanka. Otkrilo se da je Bandić još 2001. potrošio 15 milijuna eura na atraktivno zemljište tvrtke Zagrepčanka, premda su na zemljištu bile upisane čak 43 zabilježbe kojima su razne tvrtke potraživale zemljište ili dio zemljišta na osnovi dugovanja Zagrepčanke.

  • ZlatkoJurican 30.05.2017.

    Objavljeno je da je Bandić pod istragom USKOK-a zbog razmjene zemljišta na raskrižju Maksimirske ulice i Avenije Gojka Šuška za zemljište u Sesvetskom Kraljevcu. Dokumenti Porezne uprave pokazivali su da je zemljište u Sesvetskom Kraljevcu preuzeto po cijeni od 270 eura za četvorni metar, iako je procjenjivano na najviše 100 eura po četvornom metru. 2008. godine pretučen je Igor Rađenović, direktor Zagrebačkih cesta koji je, navodno, pokušao zaustaviti kriminal u gradskoj tvrtki. Poslije se, također u medijima, spekuliralo kako gradonačelnik štiti osumnjičenike u aferi Rađenović. U priču se uključuje i Slobodan Ljubičić, koji na webu objavljuje anonimno pismo protiv Rađenovića. Zbog toga mora podnijeti ostavku na dužnost u Holdingu.

  • kažemja 23.05.2017.

    Najveći problemi u Zagrebu su katastrofalna prometna infrastruktura i jako loš način zbrinjavanja otpada .Ako Bandić ostane to se neće nikad riješiti jer on to ne zna ili neće .Njegov krajnji domet su samo kozmetičke promjene koje ne nose ništa značajno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare