To je to što me zanima!

U zatvorskoj pobuni više od 50 mrtvih i oko 90 ozlijeđenih

Pobuna je izbila kada su lokalni mediji objavili da u zatvor Uribana, jedan od najopasnijih u zemlji, stiže vojska koja je za zadatak imala pronaći oružje
Vidi originalni članak

Više od 50 ljudi poginulo je u zatvorskoj pobuni na zapadu Venezuele, dok ih je oko 90 ozlijeđeno.  Pobuna je izbila kada su lokalni mediji objavili da je vojska poslana u zatvor Uribana kako bi pronašla oružje. 

Najopasniji zatvor u zemlji

Ravnatelj bolnice u Barquisimetou rekao je kako je 54 mrtvih, a aktivist za ljudska prava, Carlos Nieto Palma, rekao je da je nešto što je trebalo biti tek običan postupak završilo sukobom vojnika i zatvorenika. Dodao je i da je zatvor Uribana među najopasnijima u zemlji. Oporbeni čelnik Henrique Capriles za nasilje je okrivio nesposobnu i neodgovornu vlast. 

Zatvori u Venezueli poznati su po prenapučenosti i širenju oružja i droga, a BBC javlja da su zatvorenici dočekali vojsku nakon što su čuli da dolaze tražiti oružje. Potraga je, čini se, za cilj imala razoružavanje zatvorskih bandi, a planirali su je neko vrijeme.

Službenih potvrda o točnom broju poginulih nema, a Vlada je izvijestila da će provesti istragu. 


Idi na 24sata

Komentari 19

  • WOMANIZER 26.01.2013.

    tamo zaštitarima nije bilo lako raditi!

  • triangle 26.01.2013.

    Baš me zanima kaj je s onom dvojicom,mislim da su neki Slavonci,kaj su završili zbog droge u takvom nekom zatvoru pa proplakali pred kamerama kad su im došli napravit reportažu

  • Maršal Tito 26.01.2013.

    eto kad nema gazde kako se brzo zlo dogodi.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare