To je to što me zanima!

U zatvoru čekao smrt 21 godinu, pa ga oslobodili

Britanc Kenneth Richey (43) u javnosti je postao simbol borbe protiv smrtne kazne. Vijest da će konačno napustiti američki zatvor šokirala ga je
Vidi originalni članak

Britanca Kennetha Richeya (43) osudili su na smrt u SAD-u pod optužbom da je u lipnju 1986. podmetnuo požar u kojem je izgorila dvogodišnja djevojčica. U zatvoru u američkom Ohiju sjedio je 21 godinu i čekao smrt. Kenneth se žalio i čekao. Sud je odluku promijenio u oslobađajuću jer ga odvjetnici nisu dobro branili. Požar su okarakterizirali kao nesretni slučaj. Međutim, iza zatvorskih rešetaka ostao je još godinama.
Država ga je ponovno pokušala osuditi na smrtnu kaznu. Ponovno se žalio. Podržali su ga članovi britanskog parlamenta te pokojni papa Ivan Pavao II. Kenneth nikad nije priznao krivnju, ali je nije ni porekao.
U javnosti je postao simbol borbe protiv smrtne kazne. Vijest da je konačno slobodan šokirala ga je. Američki zatvor je napustio u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ljubice 11.01.2008.

    Hacker-ri, mali ispravak - pise da nije nikad priznao krivnju ali je nije nikada ni porekao, prema tome radilo se samo o tome da li ce u smrt ili je sa 21 godinom zatvora vec odsluzio svoju kaznu za podmetanje pozara sa smrtnom posljedicom.

  • Hacker-ri 08.01.2008.

    Nije strasna pomisao da je on 21 godinu u zatvoru, mene uzasava da je on 21 godinu znao da je nevin i to tvrdio, a sjedio u zatvor. Sretno dalje, ali 20 godina mu nitko nemoze vratit !

Komentiraj...
Vidi sve komentare