To je to što me zanima!

U zrcalu se vide izobličeno i misle da su debele i ružne

Žene koje imaju dismorfiju sebe vide drugačije no što stvarno izgledaju, a zbog stalnih dijeta mogu i umrijeti. Pogled u ogledalo za njih je prava borba
Vidi originalni članak

Rachel Baughan (27), vlasnica modne agencije iz Velike Britanije napisala je knjigu u kojoj opisuje svoju borbu s izgledom. Ona boluje od dismorfije, psihološkog poremećaja koji izaziva neprirodno nezadovoljstvo svojim izgledom. Pogled u ogledalo za nju je svakodnevna borba. Britanski Daily Mail napravio je fotomontažu na temelju njenih opisa kako sebe vidi u ogledalu.
- Kad se vidim u ogledalu okrene mi se želudac. Ljudi ne shvaćaju koliki je to problem - objasnila je Rachel.
Dodaje kako sebe u ogledalu vidi s ogromnim smeđim podočnjacima. Umislila je da ima krivi nos, pa zahtjeva da prijatelji hodaju s njene lijeve strane, kako ga ne bi vidjeli. Također, misli da joj je lice prekriveno aknama, da ima dugi vrat i obrve smještene previsoko na čelu. Dodaje kako je jedno vrijeme čak nosila masku ili veo preko lica.  Zbog dismorfije, Rachel je razvila i opsesivno - kompulzivni poremećaj. Svoje je lice prala 30 puta prije spavanja.
- Iz kuće nisam izlazila sedam godina. Nožem sam pokušala izrezati nepostojeće masno tkivo s nogu, a s 15 godina sam se pokušala ubiti - kaže Rachel. koju je majka prijavila na natjecanje ljepote kako bi joj dokazala da je lijepa. Rebecca Owen (42) s istim se problemom borila 26 godina. U šali kaže kako izgleda kao Popaj - vidi se sa velikim mišićavim rukama, širokim ramenima i širokim licem. Iako je izrazito mršava, misli da ima problema s kilogramima, što ju je kao tinejdžerku dovelo do bulimije.
Danielle Nulty (27) godinama je posjećivala psihijatre i tek su prije dvije godine otkrili su da boluje od dismorfije. Od tada se liječi lijekom Cipralexom. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gaddy 26.06.2009.

    a sad kuzim sta je meni..ahaaaaaaaaaa

  • zzrinkaa 26.06.2009.

    a sve ljepša od ljepše

  • apocalypsa 25.06.2009.

    psihologija je zaj***** stvar

Komentiraj...
Vidi sve komentare