To je to što me zanima!

Ubijen general koji je predvodio pokušaj državnog udara

U Etiopiji je u ponedjeljak proglašen dan žalosti nakon ubojstava koja su se dogodila u subotu u dvama odvojenim napadima koje vlasti smatraju pokušajem rušenja pokrajinske vlade Amhare
Vidi originalni članak

Ravnatelj etiopske sigurnosne službe pokrajine Amhare, general Aseminew Tsige, kojeg smatraju odgovornim za ubojstva zapovjednika glavnog vojnog stožera i visokih dužnosnika te pokrajine na sjeverozapadu zemlje, ubijen je u ponedjeljak hitcem iz vatrenog oružja.

General Asaminew, javlja televizija EBC, blizak vlasti, "ubijen je hitcem iz vatrenog oružja u četvrti Zenzelma u Bahir Daru, glavnom gradu pokrajine Amhare, dok je bio u bijegu nakon neuspjelog državnog udara tijekom proteklog vikenda".

U Etiopiji je u ponedjeljak proglašen dan žalosti nakon ubojstava koja su se dogodila u subotu u dvama odvojenim napadima koje vlasti smatraju pokušajem rušenja pokrajinske vlade Amhare.

Pošto je u travnju 2018. nakon dvogodišnjih nemira u Etiopiji došao na vlast, premijer Abiy Ahmed je nastojao demokratizirati zemlju legalizirajući disidentske skupine, kažnjavajući kršenje ljudskih prava i jačajući medijsku slobodu. Usto je počeo provoditi gospodarske reforme.

No mora se boriti sa čestim međuetničkim napetostima koje su većinom povezane s posjedovanjem zemlje i s iskorištavanjem prirodnih bogatstava i koje nerijetko prerastaju u sukobe u toj zemlji s više od 100 milijuna stanovnika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare