To je to što me zanima!

Ubijen slovački novinar koji je pisao o poreznim pronevjerama

Slovački istraživački novinar Jan Kučiak koji je izvještavao o poreznoj prijevari poslovnih ljudi povezanih s vladajućom strankom ubijen je u obiteljskoj kući tijekom vikenda
Vidi originalni članak

Dennik N izvijestio je da je 27-godišnji Jan Kučiak, novinar informativnog portala Aktuality.sk, ubijen zajedno s partnericom u gradu Velka Mača, 65 kilometara istočno od glavnog grada Bratislave.

Ministarstvo unutarnjih poslova i policija nisu neposredno bili dostupni za komentar. Policija bi trebala održati novinsku konferenciju kasnije u ponedjeljak.

Kučiakova najnovija priča za Aktuality, 9. veljače, bavila se sumnjivom poreznom pronevjerom povezanom s luksuznim apartmanskim kompleksom u Bratislavi.

Slučaj oko apartmanskog kompleksa izazvao je prošle godine prosvjede na kojima se tražila ostavka ministra unutarnjih poslova Roberta Kalinaka zbog njegovih poslovnih veza s agentom za nekretnine Ladislavom Basternakom koji je ispitivan zbog moguće utaje poreza.

Obojica su opovrgla ikakvu nezakonitu radnju.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • srpskicar 28.02.2018.

    A ko je ovlastio novinare i razne novinarcice da glume istrazitelje i policajce.

  • Eva Maras 27.02.2018.

    Nije znao za moju pouku: Nije u demokraciji lopov onaj tko krade, već onaj koji to vidi i objavi.

  • Hiroo_Onoda 27.02.2018.

    Ovo je jasna poruka svim novinarima da pripaze što i o kome pišu, a ujedno je i odgovor onima koji po komentarima kažu kako novinari nemaju muda pa pišu naručene laži. Na žalost, bolje je biti živ (i plaćen) pišući laži, nego mrtav zbog istine koja ionako nikoga ne zanima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare