To je to što me zanima!

Ubijen Zečević, član tzv. zločinačke organizacije

Prema prvim informacijama iz policije, Davor Zečević ubijen je s dva hica u glavu iz daljine. Na mjestu događaja policija nije našla čahure
Vidi originalni članak

Na konferenciji za novinare PU zagrebačke policija nije iznijela niti jedan novi podatak o ubojstvu Davora Zečevića, jednog od osuđenika u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije. Glasnogovornica Aleksandra Ljuba nije željela reći kojom vrstom oružja je likvidiran Davor Zečević niti je li netko od optuženih iz tzv. zločinačke organizacije bio na informativnom razgovoru. Suprotno očekivanjima novinara, na konferenciji se nije pojavio nitko od čelnika policije, a glasnogovornica policije Ljuba samo je potvrdila kako je nepoznati počinitelj sinoć iz vatrenog oružja ubio 40-godišnjeg D.Z. Kriminalistička obrada je u tijeku, a zbog interesa istrage policija nije željela davati nikave detaljnije informacije. Na upit tko je točno dojavio policiji o pucnjavi, samo je neodređeno odgovorila "netko od stanara". Na mjestu događaja obavljen je očevid nakon kojeg su mrtvo tijelo prenijeli na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.
Zečević je ubijen s dva precizna snajperska hica u glavu iz obližnje šume, na parkiralištu zgrade iz koje je izašao, u Remetskom Kamenjaku 5. Prema neslužbenim informacijama, Zec je bio na slobodnom vikendu iz zatvora. Služio je devetogodišnju kaznu zbog preprodaje droge i oko Božića je trebao izaći na slobodu. Ubijen je kad je navodno odlazio od Ivane Šikić, o kojoj se godinama pričalo da je u prijateljskim odnosima s osobama iz tzv. zločinačke organizacije. Ivanu Šikić nakon ubojstva automobilom u nepoznatom smjeru odvezao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Ubojstvo je policiji navodno dojavio poznati nogometaš Boško Balaban, koji živi u toj zgradi.
Od suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji, koje je završilo 2002. oslobađajućim presudama za sve osumnjičene do danas u Zagrebu se odigralo nekoliko ubojstava za koje se sumnja da su povezana s mafijaškim obračunima. Ubijena su dva brata Sliško, Vjeko i Danijel, Veselin Marinov, a posljednji u nizu prije Zečevića bio je Lulzim Krasniqui.
Njega su smaknuli 2006. rafalom u leđa, poslije podne u Novom Zagrebu.
Za nikoga od njih dosad nije pronađen ubojica. Najspektakularnije je bilo ubojstvo Vjeke Sliška, kojeg je ožujku 2001., usred bijela dana u centru Zagreba, na Cvjetnom trgu ubio Belgijanac James Cappiau. Belgijanca je odmah upucao Sliškov tjelohranitelj Ivica Bertić.

VIŠE O ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Bibika 04.12.2007.

    Neka..jedan manje.. Bolje da ni ne love ubojicu, uštedio hrvatskoj brdo love sa odriješavanjem ovog. U Americi se to nebi ni na vijestima pojavilo..Ali naravno, ovdje bitno da se skreće pozornost sa podizanja cijena kruha i mlijeka u državi.. Hebe se meni što je jedan mafijaš ubio drugog, nek se samo kolju tako dugo dok nitko nevin ne strada.

  • miksa2 03.12.2007.

    Predlažem orden za posebne zasluge u RH počinitelju , a da proširi djelovanje i prema \"močnicima\" ???

  • entoni 02.12.2007.

    Kak se ono zove u Hagu Sud ( zločinačka organizacija ) !

Komentiraj...
Vidi sve komentare