To je to što me zanima!

Ubila unuku: Dala joj otrov misleći da je lijek za uši...

Neum: Anđela (5) i Josipa (10 ) Katić rekli su baki (74) da ih svrbi vlasište. Glavu im je namazala pesticidom i omotala ih ručnikom. Starija je umrla
Vidi originalni članak

Liječnici KBC u Splitu svim su se snagama, u noći na utorak, borili kako bi spasili živote sestara Anđele (5) i Josipe (10) Katić iz mjesta Duži kraj Neuma. U ponedjeljak navečer oko 21 sat helikopterom su ih hitno prebacili iz dubrovačke bolnice. Otrovane pesticidom stigle su u bolnicu u vrlo lošem stanju. Bez svijesti, odmah su ih stavili na respiratore. Nažalost, starija Josipa, nije uspjela preživjeti. Preveliku dozu otrova njezino krhko tijelo nije izdržalo. Nakon punih sedam sati borbe preminula je u 4.20 ujutro. Njezina sestra Anđela je zasad stabilno. Još joj nisu rekli da joj je sestra umrla. Odvojli su je od aparata za disanje, ali je još u životnoj opasnosti.
- Baka je namazala djevojčice misleći da ih maže sredstvom protiv ušiju. No uzela je pesticid i nanijela smrtnu dozu starijoj unučici. Otrov se vrlo brzo kroz kožu proširio tijelom - rekao je dr. Jugoslava Bagatina, zamjenika ravnatelja Kliničke bolnice Split.
Policija pretpostavlja da je baka glave djevojčica namazala otrovom, a potom im ih je zamotala u ručnik, što je vjerojatno bilo kobno. Od vručine otrov se sljievao djevojčicama niz lice. Susjedi su rekli da taj otrov godinama koriste za uništavanje nametnika na životinjama i na ljudima. Kada je shvatila što je napravila, baka se pokušala nekoliko puta ubiti. Na jakim je sedativima. Državno odvjetništvo BiH još nije donijelo odluku hoće li podignuti optužnicu protiv starice koja je unuke otrovala Gamacidom. Može joj se suditi zbog uzrokovanja smrti iz nehata, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • malozlo 25.08.2008.

    Bar da se druga djevojčica izvuče. Znam da je roditeljima preteško i sama sam mama curice od 5 godina, ali iskreno vjerujem da je jadnoj baki srce prepuklo od tuge i krivnje i najmanje joj trebaju ovakvi bombastični naslovi.

  • user_28072 13.08.2008.

    g.ludara..ja vec sad iz ovog bescutnog komentara na ovu tuznu pricu vidim da ces i ti kad ostaris biti glup-a

  • allissya 13.08.2008.

    pa Bože što se ovo dešava na svitu, mladost umire na svakom koraku ko da su mravi... Prestrašno! Ovo nam je pravi smak svita

Komentiraj...
Vidi sve komentare