To je to što me zanima!

Ubili dva britanska vojnika u vojnoj bazi u Sj. Irskoj

Vojnici su preuzimali pizze od dostavljača kada je na njih otvorena vatra. U kiši metaka dva vojnika su na mjestu poginula, a još četiri su ozlijeđena
Vidi originalni članak

Dva vojnika su poginula, a još četvorica su ranjena u napadu na britansku vojnu bazu i u County Antrimu pokraj Belfasta. Dva ozlijeđena vojnika i dva civila prevezeni su u bolnicu, a težina njihovih ozljeda nije poznata. Prema riječima očevidaca, vojnici su preuzimali pizze od dostavaljača kada je na njih otvorena vatra. Na vojnike je ispaljeno 40-ak metaka. U bazi se oglasila uzbuna, a na lice mjesta stiglo je, prema riječima očevidaca, barem šest kola Hitne pomoći. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad, no sumnja se da su ga izveli republikanski disidenti. Sjeverna Irska oštro je osudila napad nazivajući ga kriminalnim barbarskim činom koji podriva sve njihove napore za održavanjem teško postignutog mira. Mirovni sporazum potpisan na Veliki petak 1998. okončao je 30 godina političkog nasilja u Sjevernoj Irskoj u kojem je poginulo više od 3000 ljudi. Irska republikanska armija (IRA) i probritanske protestantske gerilske skupine pristale su na primirje. Sporadično nasilje ipak se nastavlja iako u većini slučajeva, barem do nedavno, nije bilo politički motivirano. Britanska vojska već dvije godine ne patrolira Sjevernom Irskom, no i dalje su tamo zadržali neke baze.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • the Fata 08.03.2009.

    Više ne zovem dostavu pizze...

  • grode 08.03.2009.

    Katolička vjera u svom naukovanju propagira dobro i borbu protiv zla i nasilja pa mi nikako nisu jasni ovi komentari u ime katoličke vjere koji zagovaraju i toleriraju terorizam i ubijanje. Koje ljudsko licemjerje ili je to samo ljudska glupost i nezrelost.

  • crodis 08.03.2009.

    Zivjela IRA i ujedinjena Irska pozdrav katolickoj braci sirom svjeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare