To je to što me zanima!

Ubojica Kristine Šušnjare bio je normalan i ubrojiv!

Pezelj je pokušao stručnjake uvjeriti da je psihički bolesnik tvrdeći da je u vrijeme ubojstva Šušnjare u glavi čuo glasove koji su mu naredili što da čini
Vidi originalni članak

Istraga u slučaju Pezelj je gotova te bi Državno odvjetništvo uskoro trebalo podignuti optužnicu. Psihijatri u Centru za forenzičku psihijatriju u zagrebačkoj bolnici Vrapče utvrdili su da je Luka Pezelj (26) bio svjestan što radi dok je ubijao Kristinu Šušnjaru (21) iz Trilja. Utvrdili su i da ima ispodprosječni intelektualni kapacitet, potisnutu agresivnost te da je narcisoidan. Početkom godine Kristina Šušnjara je autostopirala na triljskome mostu i netragom nestala. Policija je ubrzo na sjevernim padinama Mosora otkrila njezino truplo. Samo na glavi imala je 23 duboke ozljede. Luka Pezelj priznao je zločin, a zatim je tvrdio da je u vrijeme ubojstva bio neubrojiv. Stručnjaci su dokazali kako njegove izjave da je u glavi čuo glasove dok je ubijao djevojku ne bi zavarale ni psihijatre početnike.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • carie 26.02.2008.

    Pojam normalan nije isto što i ubrojiv. Bar ne u ovom smislu. Ubrojiv, u ovom slučaju znači da je u tom trenutku bio svjestan svog čina i znao je šta radi. Na pitanje dali je normalan pravosuđe ne odgovara. Mi, kao javnost ćemo ga naravno proglasisti nenormalnim, ali za postupak je bitno da je ubrojiv. Dakle ne može kao kaznu dobiti mjeru psihijatrijskog liječenja, već će ići u zatvor. Po meni je to bolje. Naravno ako kazna zatvora bude iznosila maksimalno trajanje.

  • tajnamoja 26.02.2008.

    Samim time što je učinio to nije normalno, na tim testovima svi prolaze. Kad vidim kakvi luđaci u mom gradu hodaju ulicom nekažnjeno, okreće mi se u želucu.

  • ajazvi10 26.02.2008.

    nemogu vjerovat da su ga proglasili \"normalnim\"! Jer ovo naše pravosuđe uvijek nešto sjebe,tako sam mislila da će ga sad liječnici proglasit neuračunjivim!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare