To je to što me zanima!

Ubojstvo crnca šefa policije u Fergusonu prisililo na ostavku

Gradski čelnici Fergusona našli su se pod istragom nakon što je policajac ubio nenaoružanog afro-američkog tinejdžera Michaela Browna prošloga kolovoza
Vidi originalni članak

Šef policije u američkom Fergusonu Thomas Jackson dao je ostavku i to nakon što je isto učinilo nekoliko gradskih dužnosnika. Ostavka je potaknuta valom rasnih netrpeljivosti koji je posljednjih mjeseci zahvatio taj grad. Ministarstvo pravosuđa priopćilo je da će reformirati tamošnje policijske snage, a moguće je i njihovo raspuštanje.

Gradski čelnici Fergusona našli su se pod istragom nakon što je policajac ubio nenaoružanog afro-američkog tinejdžera  Michaela Browna prošloga kolovoza. Jackson i njegovi kolege odbijali su dati ostavku unatoč što su ih na to pozivali građani koji su, zbog Brownova ubojstva, prosvjedovali nekoliko tjedana. 

- Bila mi je čast i zadovoljstvo služiti ovom velikom gradu i svima vama - napisao je Jackson u oproštajnom pismu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • fireblade1 12.03.2015.

    A jel u 533 ili 539???

  • Petar1404 12.03.2015.

    američka demokracija na djelu, policajci se igraju boga, ubiju nekog i nikom ništa, i onda jadni policajci kad in neko izrešeta, to što neki debeli glavešina ošo u prijevremenu mirovinu da ''smiri strasti'' ne mjenja ništa

  • Mark2015 12.03.2015.

    najbolje bi bilo da crnci ubijaju policajce i svi o tome sute. to bi njima najbolje pasalo. zato i je to tako, samo im popustaju. nikad nebi na njihovoj poziciji dao ostavku, mogu prosvjedovat svaki dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare