To je to što me zanima!

Izraelski policajac ubio mladog Palestinca: Izrael se pravda, Palestina tvrdi da je smaknuće

Palestinska novinska agencija WAFA napisala je da je Palestinac pogođen s četiri metka. Izraelski vojnici spriječili su palestinsku hitnu pomoć da dođe do mjesta događaja
Vidi originalni članak

Smrtonosni incident na Zapadnoj obali u kojem je izraelski policajac iz blizine pucao na Palestinca potaknuo je pitanja i pozive da se slučaj istraži.

Palestinska strana optužuje da je došlo do "hladnokrvnog smaknuća" 22-godišnjaka u petak kod Nablusa.

DUŽNOSNICI IZVIJESTILI Izraelske snage ubile četvoricu Palestinaca na Zapadnoj obali

Izraelska policija, s druge strane, tvrdi da je Palestinac bio naoružan nožem. Navodno je prvo pokušao ući u vozilo izraelskog para. Na njega je zatim pucao vozač, policajac na dopustu. Potom je navodno nanio dubok rez na sljepoočnici policajca koji se našao u blizini. Drugi policajac je pokušao uhititi napadača. Video pokazuje borbu između njih dvojice, s još dva umiješana muškarca.

Palestinska novinska agencija WAFA napisala je da je Palestinac pogođen s četiri metka. Izraelski vojnici spriječili su palestinsku hitnu pomoć da dođe do mjesta događaja, prenosi agencija.

PREDSJEDANJE UFM-A Safadi o okupaciji palestinskih teritorija: 'Potreban nam je mir, no vidimo da je daleko od nas'

Europska unija je "duboko zabrinuta" zbog povećanog nasilja na Zapadnoj obali, rekao je najviši europski diplomat Josep Borrell.

- Prema međunarodnom zakonu, smrtonosna sila je opravdana samo u situacijama u kojima postoji ozbiljna i trenutna životna prijetnja - izjavio je Borrell i pozvao na istragu incidenta i na punu odgovornost.

Poseban UN-ov izaslanik Tor Wennesland tvitao je da je "užasnut" ubojstvom Palestinca. "Takvi incidenti moraju se u cijelosti i hitno istražiti, odgovorni moraju odgovarati."

Situacija u okupiranoj Zapadnoj obali napeta je mjesecima. Nakon niza napada na Izraelce koji su počeli u ožujku, vojska sada tamo provodi više racija.

IZRAELSKA VOJSKA UBILA NAPADAČA Palestinac je nožem ubio troje Izraelaca na Zapadnoj obali

Prema palestinskom ministarstvu zdravstva, 159 Palestinaca je ubijeno ove godine u vojnim operacijama, sukobima ili napadima. U istom je razdoblju u Izraelu i na Zapadnoj obali ubijen 31 civil i pripadnik sigurnosnih snaga.

Palestinski militanti u Pojasu Gaze ispalili su u subotu navečer raketu na izraelsku granicu, prvi put u mjesec dana.tv

Izraelska vojska objavila je da raketna obrana nije aktivirana i da nije bilo izvješća o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 04.12.2022.

    Djubrad okupatorska.

  • 03.12.2022.

    samo rokajte ionako sljedece godine 70% zemalja ce biti u ratu

Komentiraj...
Vidi sve komentare