To je to što me zanima!

Zašto policija nije provalila dok je Ljerku bivši ubadao nožem?

Policija: 'Svi su šutjeli i policija nije imala temelj za nasilan ulazak. Da je netko rekao da žena zapomaže i moli pomoć, ušli bi u stan. Ovako smo morali čekati'
Vidi originalni članak

Zar policija nije mogla provaliti u stan? Čekali su moj dolazak pola sata. Zašto sam ja morao otključavati vrata stana? Ubojica je mogao i na mene krenuti nožem... 

Ovo su tek neka od pitanja o kojima već tri dana razmišlja vlasnik stana u osječkoj Strossmayerovoj ulici u kojem je ljubomorni muž ubio bivšu suprugu koja je tamo živjela kao podstanarka s dvoje djece, kćeri (15) i sinom (13).  U policiji kažu da oni zakonski ne mogu ući ni u jedan stan bez sudskog naloga. 

Policija: Svi su šutjeli

S druge strane, da je netko od susjeda pristiglim policajcima kazao da su čuli pozive za pomoć iz stana u kojem je ubijena Ljerka Stanković Mikuš (35), u tom slučaju bi i provalili u stan. 

- Svi su šutjeli i policija nije imala temelj za nasilan ulazak. U tom slučaju, tako zakon nalaže, moramo pozvati vlasnika stana da ga otvori - pojašnjava Marko Ćaleta, glasnogovornik policije. 

Ubojica je još uvijek na respiratoru

Premda je ubojica Petar Mikuš (46) u bolnicu odveden u kritičnom stanju, s više ubodnih rana na trbuhu koje si je sam zadao neuspješno pokušavajući samoubojstvo, njegovo zdravstveno stanje se popravilo i sada je stabilno. 

Još je na respiratoru, ali nije komunikativan te policija s njim još nije razgovarala o okolnostima koje su prethodile ubojstvu i pokušaju samoubojstva. 

Sin će živjeti kod jedne, a kćer kod druge bake

Sin brutalno ubijene Ljerke Stanković Mikuš odlučio je ubuduće stanovati kod očeve majke Marije Mikuš, a kći će stanovati kod druge bake, Ane Pufler. 

Policija je Županijskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv Petra Mikuša.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • 12.11.2012.

    ZAKAZAO SUSTAV

  • sydny 11.11.2012.

    Ne bi nikad dozvolila da se djeca razdvajaju!!

  • Cronichar 11.11.2012.

    Policija dobije dojavu o bacanju stvari u stanu, galami, dernjavi, plakanju itd... Otprilike 5 minuta kasnije dolazi patrola i pozvoni na stan a iz stana se cuje deranje: pusti me vise... I nakon 15ak sekunda kasnije zena otvara vrata, u stanu njeno dijete od 5 godina nije htjelo spavati i trcalo je po stanu, bacalo igracke a bilo je vec oko 00:30 sati i majka ga nije mogla uspavati... Sad mi vi dezurni komentatori objasnite situaciju da je policija provalila u stan u tih 15 sekundi od kad su culi pusti me vise pa do otvaranja vrata kakvi bi naslovi u novinama bili? Kakvi komentari javnosti? Zena bi ih tuzila (opravdano), MUP bi ih tuzio (prekoracenje ovlasti, nepovredivost doma itd) a ti policajci kod kuce imaju obitelj, zena ne radi, djeca mala, kredit na stan... Jel bi i onda krivili policiju? Da! Jel bi bili optuzeni i osudeni zbog krsenja Ustavnog zakona o nepovredivosti doma? Da! A sad vi isti dezurni komentatori razmislite o situaciji di se ne cuje nista iz stana pa se stavite u kozu tih istih policajaca i na iducoj takvoj intervenciji razmislite bi li provalili u stan bez naloga ili usmenog naredenja nekog sefa koji vam moze dat tu ovlast? A sta se susjeda tice uvijek je bilo i bit ce, to nisu moja posla sve dok se ne budu dijelile novcane nagrade za dojavu policiji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare