To je to što me zanima!

Ubrzo ćemo objaviti najoštrije sankcije protiv Sjeverne Koreje

Pence nije isključio mogućnost susreta s visokim sjevernokorejskim dužnosnicima no predsjednik Donald Trump izrazio je sumnje u to da će ubrzo biti američkih pregovora s Pjongjangom
Vidi originalni članak

Američki potpredsjednik Mike Pence rekao je u srijedu da će Washington uskoro objelodaniti dosad najoštrije gospodarske sankcije protiv Sjeverne Koreje koje bi trebale prisiliti Pjongjang da odustane od nuklearnog i raketnog programa.

Pence je, nakon susreta s japanskim premijerom Shinzom Abeom kazao da će SAD uskoro objelodaniti "do sada najteže i najagresivnije gospodarske sankcije protiv Sjeverne Koreje".

Nazivajući Sjevernu Koreju "najrepresivnijim režimom na planetu" Pence je kazao da će SAD i saveznici među kojima je i Japan zadržati maksimalni pritisak na Pjongjang sve dok ta zemlja ne poduzme korake prema "potpunoj, provjerivoj i bespovratnoj" denuklearizaciji.

Pence, koji boravi u Tokiju na putu na Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji, govorio je na početku susreta s premijerom Shinzom Abeom  za koji se očekuje da će pokazati  američko-japansko sigurnosno savezništvo suočeno sa sjevernokorejskom prijetnjom.

"I dalje ćemo stajati rame uz rame s japanskim narodom, narodom Južne Koreje i svojim saveznicima i partnerima širom regije dok ne postignemo  globalni cilj - denuklearizaciju Korejskog poluotoka", rekao je Pence.

Ranije je Pence obišao postrojenje s raketnim sustavom PAC-3, japansku posljednu crtu obrane od svakog mogućeg sjevernokorejskog napada projektilima. 

Nakon razgledavanja sustava Pence se rukovao s pripadnicima snaga za samoobranu, kako se naziva japanska vojska. Bio je u pratnji japanskoga ministra obrane Itsunorija Onodere i japanskog najvišeg vojnog dužnosnika Katsutoshija Kawana.

Penceov put u Južnu Koreju od četvrtka vremenski se poklapa s dolaskom na igre ceremonijalnog čelnika Kim Jong Nama, najvišeg sjevernokorejskog dužnosnika koji je ušao u Južnu Koreju nakon Korejskog rata 1950-1953. koji je završio primirjem. U Južnu Koreju će, prema informacijama objavljenima u srijedu, doputovati i sestra sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una.

Pence nije isključio mogućnost susreta s visokim sjevernokorejskim dužnosnicima no predsjednik Donald Trump izrazio je sumnje u to da će ubrzo biti američkih pregovora s Pjongjangom.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Mjerilo 07.02.2018.

    Ne kuzim ove Amere po cemu S.Korejci nebi smjeli usavrsavat svoj nuklearni program dok Rusija,Kina,Ameri,Izrael i neznam ti jos ko rade bez ikakvog problema..a jedina su drzava koja je koristila tu bombu,a prave se vjerodostojni

  • Blokirani Batina 07.02.2018.

    Samo udri!

  • Zapadnjak_1 07.02.2018.

    kada ti netko prijeti nuklearnim oruzjem, logicno je da ce to izazvat reakciju, da je sjeverna koreja jaka kao SAD, garantirano bi ovi njima uvodili sankcije i imali bi svoje baze u meksiku, kanadi i slicno...isto vrijedi i za iran, rusiju i mnoge druge, svijet ima srecu sto je SAD trenutno najjaca zemlja (iako to nije zapravo sreca nego nadmocna kapitalisticka ekonomija)... jos jedna stvar koja je bjelodana je da 99 posto ovih izdajnika, podrzavatelja terorizma i mrzitelja kapitalizma i zapada, ne bi izdrzalo niti deset dana zivota u njihovim rajevima u kojima nema "americke demokracije" i "zidovskih banaka" i slicno kao sto su sj. koreja, iran, tzv. palestina, pa cak i rusija - za deset dana bi vilili i preklinjali da se vrate na kapitalisticki zapad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare