To je to što me zanima!

Učenici su suglasni: Prvo peticija, a onda prosvjedi

Srednjoškolac Mihael Salopek (16) pokrenuo je potpisivanje peticije za vraćanje besplatnih udžbenika. Većina ljudi potpisuje tu peticiju
Vidi originalni članak

Biste li u ime učenika htjeli potpisati peticiju da nam se vrate besplatni udžbenici i prijevoz, ispitivao je Zagrepčane učenik medicinske škole Mihael Salopek (16). Sa smiješkom na licu većina ih je bez razmišljanja potpisala, a dečko iz Sesveta zadovoljan je informacijama koje dobiva iz Zadra i Pule.
- U samo jedan dan u Zadru su skupili oko 100 potpisa. Smeta me nepravda i ne mogu je podnijeti, a ovo je nepravda. Nakon što smo na Facebooku u osam dana skupili oko 100.000 ljudi, odlučili smo napraviti nešto konkretno, da ne ostane sve samo na riječima - rekao je Mihael, koji očekuje da će se peticija danas potpisivati u Osijeku i Splitu.
S kolegama u svim hrvatskim većim gradovima je u stalnom kontaktu. Trebaju sakupiti više od 20.000 potpisa. U ime svih učenika poduzetni Mihael poručuje kako neće odustati jer set knjiga za gimnaziju stoji 2000 kuna, a za medicinsku školu 1500 kuna.
- Predao sam zahtjev za štand na Trgu bana Jelačića i čekam rješenje. Peticija će se potpisivati do 16. kolovoza, a ako će sve ići prema planu, trebali bi uslijediti prosvjedi - rekao je Mihael i pozvao građane da ih podrže.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Glas razuma 23.07.2009.

    Kada pogledam današnje mlade imaju skupu garderobu, mobitele, izlaze na luksuzna mjesta. Znači da im to roditelji mogu omogućiti. Jedino nemaju novaca za obrazovanje. Koliko im je obrazovanje u životu uopće bitno. Radije sjede po kafićima i \"uživaju u životu\". Nigdje u svijetu obrazovanje nije besplatno i jeftino. Ja sam osobno za to da dobe besplatne udžbenike. Ali onda da i uče iz njih, a ne da ih bace negdje u kut i zaborave na njih. Mladima danas nije cilj učenje. Cilj im je dobro se zabaviti. Svi bi trebali poraditi na tome da se postigne pravilan sustav vrijednosti i da dobijemo mlade motivirane ljude.

  • Cromagnon 23.07.2009.

    Pa odakle vi mislite da će platiti, kad su sve potrošili, izili i poili.

  • johannisthal 23.07.2009.

    Samo malo ljudi...razmislimo...Ako klinici imaju lovu za skupe mobitele, i-pode, alkohol i cigarete, a da ne pisem o njihovim krpicama, Nike, Addidas, Puma...sve je to ocajno skupo. A htjeli bi udzbenike zabadave. Kad sam ja isla u skolu morali su moji starci sve skolske knjige kupovati, nitko im nije dao lovu za to, i prezivjeli smo bez tog luksuza koji danasnji klinci imaju i nismo gluplji nego danasnji ucenici. To je mentalitet nase razmazene mladezi...sve zabadave i to odmah...

Komentiraj...
Vidi sve komentare