To je to što me zanima!

'Učim građane da se ne mogu zaduživati u visini tri plaće'

Građani to neće moći vratiti, rekao je Linić. Kaže da će svi dobiti godinu dana vremena da svoje minuse pretvore u redovne kredite s manjom kamatom
Vidi originalni članak

Ministar financija Slavko Linić je u utorak na konferenciji za novinare rekao da Vlada priprema program koji bi građanima pomogao u saniranju teškog stanja što se tiče njihovih dugovanja.

- Građani će dobiti godinu dana da svoje minuse pretvore u redovne kredite s manjom kamatom - rekao je Linić te napomenuo kako neće biti dodatnih troškova pri pretvaranju minusa u kredite. Linić je rekao i da galamu dižu oni koji su dosad zarađivali na građanima. 

'Banke šire laži, to nije udar na građane'

- Paniku dižu oni kojima to smeta pa šire laži da je to udar na građane. Banke su zabrinute jer vide da ćemo se potruditi u zaštiti građana  - rekao je Linić. 

Pojasnio je kako je Vlada ocijenila da  je potrebno pod kontrolu staviti izdatke građana i svima ograničiti zaradu na potrošnju građana.

- Moj posao je da učim građane da se ne mogu zaduživati u visini tri plaće jer to neće moći vratiti - rekao je Linić.

Cijeli program je tek u pripremi

Ministar je također pojasnio da je cijeli program tek u pripremi i naglasio je da za sve ima suglasnost HNB-a.

Idi na 24sata

Komentari 378

  • ludom 24.02.2013.

    Taj čovjek je očito pukao. Kako da mu utuvim u tu njegovu glavu da, građanin koji živi sa četveročlanom obitelji u stanu od 47 kvadrata (što je hrvatska stvarnost), ima sveukupna primanja cca 4000 kn, nije u stanju platiti svoje mjesečne režije. A takvih je puno više nego onih drugih. Samo zagrebački holding odnese mjesečno 350 kn, grijanje na minimalcu (tek toliko da se ne posmrzavamo) cca 800 kn, razne uzaludne firme koje "održavaju" objekte odnesu otprilike 200 kn, državna TV (koje se zakonski ne možete riješiti) 80 kn, el. energija (također za elementarne potrebe) oko 300 do 500 kn, telefon (ne mobitel), treba li dalje nabrajati.I to bi po njegovom suludom načinu razmišljanja trebao biti život jedne porodice u 21 stoljeću, i na dostojnom civilizacijskom nivou ? Ako taj lik misli tako, onda ja mislim da je stvar veoma ozbiljna (mislim na sposobnost prosudbe). A s druge strane nam trkeljaju o Europi. Mi jesmo teritorijem u toj Europi, ali smo ekonomski država trećeg svijeta, a sa ovakvim vladarima od kojih je jedan i ovaj, mislim da ni ubuduće nemamo nikakve realne šanse.

  • lijač 23.02.2013.

    e ljudi moji našao se netko ko če naučit građane kako pokrpat kučni buđet ,građani ušli u minus u vrijednosti par plača a ovaj mutan ušao u minus za dvije generacije građana ko je tu lud a tko pametan,jedna tročlana obitelj od jedne plače 3500 kn mora preživjet jedan mjesec i preživi kako to uspjeva neznam ali taj koji vodi financije u toj obitelji trebao bi biti ministar financija a ne ovaj napuhnuti arogantni ,nesposobni čelavac

  • ivič 22.02.2013.

    jesmo prezaduženi to je točno ali večina nas drugačije nemože preživjeti mjesec!Čitam dali se pije kava,puši da je to postao luksuz1Večini nas je luksuz otiči na ljetovanje a o izlasku možemo sanjati i priuštiti dobar i kvaliteten komad odječe!

Komentiraj...
Vidi sve komentare