To je to što me zanima!

Učiteljici bičevanje jer je medu nazvala Muhamed

Gillian Gibson (54) iz Britanije koja radi kao učiteljica u Sudanu mogla bi dobiti 40 udaraca bičem jer je medvjedića nazvala Muhamed
Vidi originalni članak

Tamošnje vlasti tvrde da je time uvrijedila islam i njihovu zemlju. Razjareni građani pozivali su čak da se Gillian osudi na smrtnu kaznu, a škola  u kojoj je radila je zatvorena jer se vlasti boje da bi mogla biti meta islamskih ekstremista. Medvjedić koji je uzrokovao incident u školu je donijela curica koja ih obožava. Tada je Gillian da se poigra s djecom organizirala natječaj u kojem se biralo ime novom ljubimcu. Između imena Muhamed, Abdulah i Hasan djeca su odabrala upravo Muhamed, koje je jedno od najčešćih imena u Sudanu. Za Muhameda su saznali roditelji koji su učiteljicu prijavili policiji. Gillian je uhićena i zbog povrede vjere i prijeti joj zatvor od šest mjeseci  i 40 udaraca bičem.
- Šokirana je postupkom vlasti. Istina, bila je naivna, ali mislim da je kazna malo prerigorozna - tvrdi njen odvjetnik.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Hacker-ri 27.11.2007.

    cuj, to ti je isto kako bi crkva reagirala da ja svog medu doma nazovem ISUS KRIST, da vidis frke u drzavi, u zatvor na 20 godina, kao onaj sta nosi joint u depu !!! Mi smo poznati po tome da se na sirotinji i mirnim ljudima zakon provodi !

  • user_19508 27.11.2007.

    koji........glupani........jadna........žena

Komentiraj...
Vidi sve komentare