To je to što me zanima!

Udar groma im je zapalio kuću: Sve se zatreslo i prepalo djecu

Suhopolje: Nakon udara groma Dijanu Hečimović nazvao je suprug i pitao loži li peć. Kad mu je rekla da ne loži, odgovorio joj je da im onda gori kuća jer se iz krova dimi
Vidi originalni članak

Prije godinu dana udar groma u neposrednoj blizini obiteljske kuće Danijelu Hečimoviću 'spržio' je računalo. U prošli četvrtak oko 20,35 sati Sveti Ilija Gromovnik ponovo se poigrao munjama u Suhopolju, pa je udar groma Hečimoviću srušio dimnjak i zapalio drvnu konstrukciju. 

– Vraćala sam se iz vrta, samo što sam otvorila vrata, a onda je 'grunulo' da sam morala rukama zaštiti uši. Sve se zatreslo, pa su se djeca uplašila i požurila k meni moleći me da ne izlazim napolje, da ih ne ostavljam. Samo koji minut poslije telefonom me je pozvao i pitao da li ložim u peći? Odgovorila sam mu da ne ložimo, a onda mi je rekao da nam onda gori kuća, jer se iz krova dimi, kaže Dijana Hečimović koja je zajedno sa šestogodišnjim i devetogodišnjim sinom, na udaljenosti manjoj od desetak metara, bez ozljeda preživjela udar groma. 

Vatru, koja je planula na drvenim nosačima krova pored napola srušenog dimnjaka, ugasili su vatrogasci iz Suhopolja, a u srijedu ujutro obitelji Hečimović u pomoć su priskočili rođaci i prijatelji. Krovište je obnovljeno. 

– Na krovištu je šteta oko 15.000 kuna, a u kući je stradalo tek računalo. Sve ćemo to nekako popraviti, najvažnije je da nije ozlijeđen nitko u obitelji, kaže suprug Danijel koji se u trenutku događaja nije nalazio u obiteljskom dvorištu.  

PU Virovitičko-podravska potvrdila je da je grom u četvrtak poslije 20 sati, osim u obiteljsku kuću Hečimovićevih, udario u još jednu kuću u Virovitici na kojoj nije prouzročio štetu niti je u njoj bilo ozlijeđenih ljudi. 


Idi na 24sata

Komentari 10

  • Medici 01.06.2012.

    E.sada kada ovu pomoć susjeda vidi Linić&com. i kada pošalju poreznike i inspektore zašto "rade na crno" biti će veselo. Hvala.

  • tglu 01.06.2012.

    Mislim da osiguranje za takvu kuću košta cca 1000 kn godišnje i još daju na rate i onda ti je pokriven i požar i izljev vode i stakla. Kaj svi mudruju i izmišljaju toplu vodu.

  • 31.05.2012.

    Da su imali gromobran to im se nebi dogodilo

Komentiraj...
Vidi sve komentare