To je to što me zanima!

Udar na građane u Virovitici: Dižu cijenu grijanja 95 posto

Prosječni računi Virovitičana prošle su zime bili oko 1000 kn za stan od 70 metara četvornih. Sad bi za istu količinu utrošenog plina trebali plaćati gotovo 2000 kuna
Vidi originalni članak

Jedva sam preživljavala i prošle zime, ovo će me uništiti. Nećemo si moći dopustiti ni grijanje, jadikovala je u subotu umirovljenica (75) iz Virovitice.

I nju je zadesilo drastično poskupljenje grijanja. Hera je dopustila poskupljenje plina u Virovitici za 95,45 posto. Tamošnja gradska tvrtka tražila je 123 posto veće cijene. Prosječni računi Virovitičana prošle su zime bili oko 1000 kuna za stan od 70 metara četvornih. Sad bi za istu količinu utrošenog plina trebali plaćati gotovo 2000 kuna. Stanari zgrada na koje se poskupljenje odnosi, njih oko dvije tisuće koji su ovisni o kotlovnicama gradske tvrtke Plin VTC, za poskupljenje su doznali tek ovih dana.

Svi upiru prstom u gradonačelnika Kirina

- Poskupljenjem otplaćujemo kredit od osam milijuna kuna koji je podigao Plin VTC - tvrdi Siniša Prpić, gradski vijećnik.

- Nismo poskupjeli od 2008. godine. HERA je donijela odluku koju svi moraju poštovati, a to su veće cijene za građane - rekao je direktor VTC-a Zvonko Kožnjak.

Svi upiru prstom u gradonačelnika Ivicu Kirina. No on kaže da s poskupljenjem nema veze jer za to više nema nikakve ovlasti.

- Lani su od Gradskog vijeća tražili veće cijene, ali smo odbili. Sad nas gradska tvrtka ni ne treba ništa pitati jer o svemu odlučuje Hera, što su oni odmah iskoristili. Ja ću se izboriti da ti stanari dobiju točan uvid u to što plaćaju, a mogu i preuzeti kotlovnice - rekao je Kirin.

Idi na 24sata

Komentari 144

  • rezucka 30.09.2013.

    taj Kirin je lud...

  • antonio vruće mi je 30.09.2013.

    Nisam dobro shvatio 1000 kuna za cijelu zimu je dosad bilo ili 1000 kuna za mjesec dana...?

  • Ddddd_1 30.09.2013.

    to samo kod nas ima ,kad treba narod nešto od države dobiti onda dignu ,najviše jedan posto ,a kad država treba dobiti onda to ide 100 posto ,i onda kažu porasli troškovi u ovoj tekućoj godini 2 posto

Komentiraj...
Vidi sve komentare