To je to što me zanima!

Udomiti psa je fora: Obitelj je udomila tri napuštena psića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ana i suprug Bojan zajedno skrbe o tri udomljena psića, a uspiju balansirati između tih obveza te brige o dvojici malenih sinova. Životinje udomljuju jer im žele pružiti ljubav i dom
Vidi originalni članak

Obitelj Ane Zibar udomila je tri napuštene kujice, pa ona, suprug i dvojica sinova uživaju u svojem malom životinjskom carstvu punom ljubavi i razumijevanja.

- Prvog psa udomila sam s 12 godina kad je moja prijateljica dovela napuštenog psa kod mene doma. Od tada udomljavam pse jer ne razumijem čemu ih kupovati kad ih ima toliko koji su bez doma - kaže Ana Zibar (31).

Zagrepčanka nije odustala od udomljavanja ni kad je postala majka. Dapače, sinove Vitu (3) i šestomjesečnog Brunu odmalena uči suživotu s ljubimcima. S njihovom obitelji žive tri udomljene kujice - Kaylie, Lio i Bella.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bella je najprestrašenija od svih. Stigla nam je posljednja i još se privikava na nas, a i mi na nju. No svi je jako volimo, brinemo o njoj i učimo je što znači toplina doma. Pomažu nam, naravno, Kaylie i Lio, koje veselo skakuću oko nje i to je na neki način ohrabruje da se opusti s nama – kaže Ana.

Sa suprugom Bojanom (30) nije joj problem šetati svakodnevno tri psa pored zaigranih sinova oko kojih joj ne nedostaje brige. Vitu i Bruna uči ljubavi prema životinjama i odgovornosti.

- Kayli i Luka zajedno su odrastali, ponašaju se kao brat i sestra. Svađaju se, igraju, ponekad i ne podnose. No njihov je odnos pun ljubavi i razumijevanja. Kako jedan uči i otkriva novine, to radi i ovaj drugi, pa zaista gaje poseban odnos – priča Ana. U njihovoj obitelji kratko su boravili i drugi psi koji su privremeno trebali dom, pa su deseci zlostavljanih i napuštenih štenaca prošli njihovim domom.

​POGLEDAJTE VIDEO:

    

Susjedi joj u nekoliko navrata pokušavali otrovati psiće  

Ana se, kaže, susretala s brojnim predrasudama okoline zbog udomljavanja. Neki su njezini susjedi pse u nekoliko navrata pokušali i otrovati, a neki od psića nisu preživjeli. Za nju su to bili potresni i bolni trenuci. Ipak, Ana nije odustala od brige o četveronožnim ljubimcima.      

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tweety! 28.07.2016.

    Nemam ništa protiv udomljavanja životinja, dapače, ali mislim da je ova "kampanja" oko poziva za udomljavanje isprika onima koji te iste životinje napuštaju jer će se, kao, naći netko da ih zbrine. Treba uvesti obveznu kastraciju/sterilizaciju životinja, a za one koji se žele baviti uzgojem neka se upišu u kinziološki savez i na taj način će se riješiti ovakva situacija.

  • Dr.Gonzo. 28.07.2016.

    Udomljavanje psa je fora, ukoliko imas dovoljno I zelis izdvojiti dovoljno vremena za njega. Uzeti psa da bi camio u stani ili dvoristu nema smisla.

  • batmon 28.07.2016.

    I ja bi udomia 3 kuje... lidiju, jelenu i lanu

Komentiraj...
Vidi sve komentare