To je to što me zanima!

Udruga roditelja odgojitelja (HURO): U fazi smo konzultacija s našim pravnim timom

Nakon što je predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović najavio postupno ukidanje potpore za roditelje odgojitelje, iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja najavljuju konzultacije s odvjetnicima
Vidi originalni članak

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u subotu da će se mjera potpore roditelj-odgajatelj postupno ukinuti budući da nije ostvarila demografski cilj. Novac će se preusmjeriti na vrtiće i u druge gradske projekte koji se tiču djece, mladih, obitelji i zapošljavanja, istaknuo je. 

NIJE OSTVARILA CILJ Joško Klisović: Postupno će se ukinuti mjera roditelj-odgajatelj

Naveo je kako u vrtićima Zagreb ima oko 35.000 djece i dodao da se za to ulaže puno manje nego što se ulaže u mjeru roditelj-odgajatelj koja je narasla na 500 milijuna kuna s početnih 70 milijuna. 

- Ona ima progresivan rast jer su neki roditelji jednostavno vidjeli način kako da možda neki lošiji posao, koji im se ne sviđa, zamjene s ostankom kod kuće i dobivanjem takve naknade - ocijenio je.

IMA GOTOVO 2000 STRANICA Tomašević objavio zapisnik o primopredaji vlasti koji mu je predala Pavičić Vukičević

Na najavu ukidanja, reagirali su iz Hrvatske udruge roditelja odgojitelja.

- Dužnost nam je reagirati na nove informacije oko zagrebačke demografske mjere roditelj odgojitelj.

Sadašnja vlast je u predizbornoj kampanji najavila stopiranje zahtjeva za nove korisnike i sad je odlučila da će o tome donijeti odluku na jednoj od budućih sjednica Skupštine Grada Zagreba. Sve dok se ne objavi prijedlog odluke na koji način planiraju stopirati nove korisnike (moratorij, stopiranje i sl.), o čemu ćemo se tada očitovati, i ta odluka izglasa, svaki potencijalni korisnik ima pravo predati zahtjev i ako zadovoljava uvjete očekivati pozitivan zaključak o korištenju mjere.

Ujedno, za postojeće korisnike se najavljuje da je nacrt nove odluke na stolu, pa se o tome možemo izjasniti kad iznesu eventualne izmjene u javnost.

U tom periodu mi smo u fazi konzultacija s našim pravnim timom -  stoji u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 206

  • melin51 04.04.2023.

    Roditelji odgojiteli budite svojoj djeci bolji uzori i prihvatite se posla i svojim radom podignite djecu kao što tisućama godina roditelji čine. Pustite pravnike i sudove. Oni nisu nikom donijeli ništa dobro.

  • 11.07.2021.

    Ova i slične umotvorine su bile bandićevo djelo i suludo trošenje gradskog novca iz više nego poznatih i jasnih razloga. Dosta je bilo.

  • KAJ - ZG 11.07.2021.

    Tomislava za premijera, lik je odličan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare