To je to što me zanima!

Udruga za prava pacijenata: Vozači saniteta prekinite štrajk

Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata uputila je u ponedjeljak apel vozačima sanitetskog prijevoza da zaustave štrajk poručivši im da obustavom rada direktno krše prava pacijenata i da će biti krivci za štetu
Vidi originalni članak

Traženje svojih prava na ovakav način nije primjereno humanističkom načinu postupanja u zdravstvu. Vjerojatno ste predvidjeli da ćete biti direktni krivci za štetu nastalu pacijentima, ističe udruga u priopćenju.

Oko 400 vozača saniteta, medicinskih sestara i tehničara u sanitetskom prijevozu danas je stupilo u štrajk za koji kažu da će potrajati do ispunjenja njihovih zahtjeva, odnosno do izjednačavanja plaća svim vozačima u sustavu saniteta.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE Braut: Štrajka u PGŽ nema, izjednačeni su koeficijenti vozača Saniteta i Hitne

Udruga za promicanje prava pacijenata smatra da oni takvim postupanjem direktno krše prava pacijenata i prava osiguranika. Napominje da joj nisu sporni motivi nezadovoljnih vozača, već način na koji oni traže svoja prava "preko leđa pacijenata".

Štrajkašima poručuje da su uzrokovali odgode dijagnostičkih i terapijskih postupaka na koje su pacijenti bili naručeni, uskraćujući im time potrebnu zdravstvenu zaštitu.

OD PONEDJELJKA U 9 SATI Traže jednake plaće: Vozači saniteta u štrajku u 8 županija

"Neki pacijenti nemaju alternativu, stariji, nepokretni, koji žive sami nisu sposobni ići taxi prijevozom već moraju imati osiguran sanitetski prijevoz", upozorava udruga.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare