To je to što me zanima!

Udruge razvile transparent pa su ih izbacili iz zgrade Sabora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Htjeli smo razviti transparent, ali nas je saborska straža onemogućila. Spriječeni smo i to na jedan grub način te izvedeni van, rekla Sanja Juras iz Udruge Kontra
Vidi originalni članak

Molim vas uklonite transparent, rekao je Nenad Stazić te tako na kratko prekinuo raspravu o Zakonu o životnom partnerstvu istospolnih partnera. S galerije su sjednicu pratili članovi udruga, među ostalim Ženske mreže Hrvatske i lezbijske grupe Kontra. U jednom trenutku pokušali su razviti transparent s natpisom 'Jednaka prava za sve obitelji'. No, uskoro su morali napustiti ne samo sabornicu, nego i zgradu Sabora.

- Pratili smo saborsku raspravu. Htjeli smo razviti transparent, ali nas je saborska straža onemogućila. Spriječeni smo i to na jedan grub način te izvedeni van - rekla Sanja Juras iz Kontre.

Naime, sukladno Pravilniku o javnosti rada Sabora građani koji sjednicu prate s galerije ne smiju remetiti red i tijek sjednice. Na primjer, ne smiju pljeskati, glasno razgovarati, upotrebljavati mobitele, nositi transparent...

Juras je dodala kako je to bio njihov mirni prosvjed, jer smatraju da je zakon sam po sebi diskriminatoran.

- Stavlja istospolne zajednice u jedan poseban zakon šaljući negativne poruke time da smo mi nešto posebno, da nas se treba posebno tretirati. Na kraju krajeva i ministar je rekao da se s ljudskim pravima treba raditi kompromise. Sve obitelji trebaju imati jednaka prava. Nije bilo potrebe za kreiranje nikakvog posebnog zakona pored Obiteljskog zakona - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 351

  • vekavac 28.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Magellan 28.02.2014.

    Koja korist šta su ih izbacili kad će ih opet pustiti unutra?

  • radilova kosa 28.02.2014.

    Hahahaha, Karamarko se obukao u portira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare