To je to što me zanima!

Udruge su protiv cenzusa za vrtić, nova škola Kajzerici

Cijene smještaja u vrtiće nisu problem, ali dohodovni cenzus kao kriterij – i dalje je neprihvatljiv, upozorile su udruge roditelja zagrebačkog gradonačelnika Bandića
Vidi originalni članak

Novi model naplate vrtića prema dohodovnom cenzusu predstavljen je danas u gradskom Uredu za obrazovanje udrugama roditelja, odgojitelja te ravnatelja dječjih ustanova. Iako su cijene smještaja izmijenjene u odnosu na one lani (sada je najniža 150, a najviša 600 kuna), udruge roditelja i dalje se protive dohodovnom cenzusu kao glavnom kriteriju, a razlog je zloporaba.

- Opet će doći do toga da će neki svoja primanja pogrešno predstaviti, a Grad nije definirao mehanizme da to spriječi – poručila je predstavnica Udruge "Vrtić za sve" Marija Šinković Dečić.

Najavljena je i gradnja novog vrtića i škole na Kajzerici sljedeće godine. Gradonačelnik Milan Bandić kazao je i da će Grad od URIHO-a otkupiti sporno zemljište na kojem bi se trebao graditi dio vrtića i škole.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • nasine 10.11.2012.

    Banditiću, koliko je NAS građane Zagreba koštao cvijetni trg ovog ljeta i tvoje "famozne" fontane????? Ha, lopove? Ideš iz krajnosti u krajnost,prvo nas odereš a sad ti je opet proradila neka suosjećajnost..... Mislim da si malo bolestan u glavu!

  • pringles 10.11.2012.

    Hebote ove udruge koda iz pašteta iskaču..i kaj je žalosno mi ih financiramo od poreza...samo naprijed Bandiću ko ima više love nek i više plaća...

  • 10.11.2012.

    aj se više dogovorite, ne maltretirajte nas...recite koliko da plaćamo i gotovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare