To je to što me zanima!

Udvostručio prodaju: Svi hrle na mljekomat zbog aflatoksina

Branko Škaljac (51) na Gradskoj tržnici u Karlovcu već dvije godine u mljekomatu prodaje mlijeko proizvedeno na njegovu obiteljskom gospodarstvu u Udbinji
Vidi originalni članak

Nakon izbijanja afere s aflatoksinom Branko Škaljac (51) udvostručio je prodaju.

On na Gradskoj tržnici u Karlovcu već dvije godine u mljekomatu prodaje mlijeko proizvedeno na njegovu obiteljskom gospodarstvu u Udbinji kraj Skakavca.

Svakim danom traži se boca mlijeka više, a zbog povećane potražnje Branko planira i proširiti proizvodnju. Svježe mlijeko na mljekomatu dostupno je 24 sata na dan, a litra mlijeka košta šest kuna.

- Ljudi su ogorčeni zbog afere s mlijekom i više ne vjeruju nikome. Osim starih kupaca, primjećujem da moje mlijeko sada kupuje dosta novih - govori Branko i dodaje da sada dnevno proda oko 180 litara, a planira nabaviti još tri krave kako bi svojim kupcima osigurao dovoljno mlijeka. Branko dodaje da je njegovo mlijeko vrhunske kvalitete, svježe pomuzeno te da mu nije ništa oduzeto ni dodano.

Jamči da je njegovo mlijeko vrhunske kvalitete

- Za svoje mlijeko jamčim da je vrhunske kvalitete i nad njime provodimo svakodnevne kontrole. Imam 18 krava koje hranim svojim sijenom i svojom stočnom hranom koju sam proizvodim. Za njih sadim kukuruz, zob, ječam... Hrane ima dosta, a za toplijeg vremena moje krave pasu travu i piju izvorsku vodu - govori Branko, koji je prije svoje mlijeko prodavao KIM-u sve dok nije vidio odličan izum, mljekomat.

- U Sloveniji svako veće selo ima mljekomat i to odlično funkcionira. Smatram da je mljekomat budućnost i prilika za sve male proizvođače mlijeka. Ja sam zadovoljan rezultatom - zaključio je Branko.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • domina12 03.03.2013.

    Bilo bi dobro kad bi bilo više mljekomata...tada bi za manju cijenu pili zdravo i domaće mlijeko... a seljak bi bio zadovoljniji

  • Vražji Vrag 02.03.2013.

    Sada če mljekarska industrija unajmiti huligane da polupa instalirane mljekomate

  • MirkoBačeković 02.03.2013.

    A znate li zašto je baš 6 kuna litra??.Čovijek je htio staviti na svoj mljekomat cijenu 4 kn litra ali nisu dozvolili jer kažu mora biti skuplje nego u trgovini!!PROVJERENA INFORMACIJA

Komentiraj...
Vidi sve komentare