To je to što me zanima!

Uginule ribe u Bosutu: Redari još procjenjuju nastalu štetu

Područni ured za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije izvijestio je u nedjelju da je uočen pomor ribe u Bosutu, a analiza uzoraka vode pokazat će o čemu se radi
Vidi originalni članak

Pomor ribe uočen je u subotu na potezu Komletinci – Đeletovci – Nijemci – Podrgrađe. Odmah poslije prijave na teren su izašli ribočuvari, komunalni redari ali i predstavnici Hrvatskih voda i vodopravni inspektor.

Uzeti su i uzroci vode čija će analiza pokazati radi li se o onečišćenju Bosuta ili 'zijevu ribe' - nedostatku kisika u vodi izazvanom viskim temperaturama.  "Proglašen je i 1., najblaži stupanj zaštite voda“, rekao je pročelnik Područnog ureda Zdenko Lovrić.

Za sada ne postoje procjene o količini uginule ribe.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • silent_ninja 31.07.2016.

    u bosutu se zbog prebrzog toka kisik ne moze zadrzat u vodi... a razlog brzeg toka su nedavni jaki udari zapadnog vjetra... strasno kako se klima mjenja, oslo sve u materinu.

  • siroce777 31.07.2016.

    tamo je tvoj glavaš i njegova ekipa glavni i oni će vjerovatno to učiniti u suradnji sa đapićem

  • lozinka11 31.07.2016.

    Radi se naravno, o travi, koja je bosut izgledom pretvorila u zeleno polje, a hdz-ovi političari, kako nemaju novaca za ništa, osim za svoje skupe aute i za sebe naravno, nemaju ni novaca da se uhvate u koštac s tom travom, iznajme stroj (ili takav kupe-jer to je dugogodišnji problem) koji leži u Osijeku točnije u baranji i riješe tu zelenu "napast"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare